Новините днес
Свят

Кумът на Путин поиска да бъде разменен за пленени жители на Мариупол

Кумът на руския президент Владимир Путин поиска да бъде разменен за пленени жители на Мариупол. Виктор Медведчук се обърна както към руския държавник, така и към украинския президент Володимир Зеленски във видео, публикувано от Службите за сигурност на Украйна в Telegram.

Заподозрян в държавна измяна по две наказателни дела, Виктор Медведчук, народен представител от Службата за държавна сигурност, който наскоро беше заловен, се обърна към Зеленски и Путин и ги помоли да го разменят за украински войници и жители на Мариупол, които са били заловени от руската армия, пишат от УНИАН, цитиран от ФрогНюз.

Съветникът на вътрешния министър Вадим Денисенко обясни, че Медведчук първо трябва да даде показания и за предпочитане – да получи присъда преди да бъде разменен.

Медведчук бе обвинен в държавна измяна и нарушаване на законите и обичаите на войната по дело за разхищение на национални ресурси в окупирания Крим. Обвинението му бе връчено на 12 май 2021 г. Смята се, че Медведчук е осъществявал подривна дейност.

Известен проруски политик бе задържан при ”рискована” специална операция на украинските служби за сигурност. 

Подобни новини

Филипо Гранди ООН: Броят на принудително разселените хора по света за първи път надхвърля 100 милиона

Novinite-dnes.bg

Sky News: Дъжд от бомби над Харков и по време на преговорите в Припят /видео/

Novinite-dnes.bg

Президентът Зеленски е много гневен на НАТО за това, че гледа отстрани как Русия разрушава страната му и не му помага за да закрие небето

Novinite-dnes.bg

Британското правителство обмисля да изостави всички противоепидемични мерки и да третират коронавируса като сезонен грип

Novinite-dnes.bg

Силна буря удари Гърция, един човек е неизвестен.

Моника Бояджиева

Оставете коментар