Новините днес
Криминално

Лидерът на ГЕРБ е призован на разпит от прокуратурата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица, съобщи bTV, цитирайки свои източници. Това се очаква де се случи в началото на следващата седмица заради ангажименти на адвоката му.

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и министър-председателя Кирил Петков на разпит. Той беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и приближените му адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд.

Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери – Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Подобни новини

Влак блъсна лек автомобил на жп прелез край Дупница

Novinite-dnes.bg

Над половин килограм марихуана иззеха служители от РУ-Труд

Novinite-dnes.bg

Рашков разпореди проверка в СДВР заради задържаните трима ученици

Novinite-dnes.bg

27-годишен загина на място при катастрофа на пътя Русе – Варна

Novinite-dnes.bg

Близо 8 кг тютюн и 47 000 къса цигари задържаха митничари

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар