Новините днес
Политика

Маджарова: Прокуратурата у нас не е разпитвала Васил Божков. Не защото не иска, а защото не може заради действащия НПК

Прокуратурата у нас не е разпитвала Васил Божков. Не защото не иска, а защото не може заради действащия НПК. Уверението дойде от шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова, която изненадващо се включи в ефира на bTV.

Разпитът на свидетели онлайн обаче е пречка само за родната прокуратура. Самият Божков заяви, че докато е в Дубай е дал показания на Европейската прокуратура. Дали това е така – от родното обвинение не могат да кажат. Защо? Защото Маджарова не била говорителка на подопечната на Лаура Кьовеши институция, заяви самата тя. 

“Васил Божков в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз твърдя само и не само твърдя, аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина, че е налице процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии“, заяви Маджарова. 

Шефката на Специализираната прокуратура посочи още, че именно обвинението е разкрило ощетяването на хазната с 550 милиона лева, като проверка за това е възложена на АДФИ. Щетата е била установена “в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване”. 

Маджарова обаче не коментира как така изведнъж държавата разбра, че е била ощетена с толкова крупна сума и къде е бил тогавашният финансов министър – Владислав Горанов, който впрочем бе и един от арестуваните в четвъртък вечер. Припомняме още, че при безпрецедентната полицейска акция бе задържан бившият премиер Бойко Борисов и пиарката му Севдалина Арнаудова. Прокуратурата обаче не повдигна обвинения. 

Маджарова не поиска да коментира как така Горанов не е забелязал огромната дупка в бюджета, защото “не е редно доказателства по делото да се изнасят чрез медиите”. 

По думите й “всичко е възможно“ и могат да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.

Подобни новини

Евгени Кънев: Една от най-мръсните думи в семплия речник на нашите политици днес е “посредник”

Novinite-dnes.bg

Нинова: БСП няма да позволи на България да бъде намесена във войната чрез доставка на оръжия

Novinite-dnes.bg

Президентът към Русия: Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било

Novinite-dnes.bg

Министърът на културата: Няма да си подам оставката

Novinite-dnes.bg

Министър Божанов: Не можем да виним Русия за срива на „Българските пощи“

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар