Новините днес
България

Мария Капон: Ако министърът на финансите иска да е законотворец, да се върне в парламента

Тези 12 млн. са част от Държавния бюджет, които да послужат за музеите и галериите. В един момент се оказа, че тези пари изчезват, при обнародването. Няма ги в постанолнеието. Качва се ново постановление. И тези пари вече са 3,8 млн. Има закононарушение. Това заяви бившата депутатка Мария Капон, като обвини за това финансовия министър Асен Василев.

Работниците там вземат до 900 лв. Да разбереш какво има във фонда на един музей трябва дълго да си работил И тези хора са на прага на бедността. Ако ние нямаме нови кадри, тези хора, които примерно са по археологически разкопки, които са изключително интелигентни и говорят няколко езика, са на прага на бедността и ножицата, която се отвори между образованието и културата, и в последните седем осем години става все по-голяма. В момента се искат 12 млн. допълнително за тях. Да бъдат малко увеличени заплатите им. Това не мина на комисия, но бе гласувано в Народното събрание. И като ги има в определена точка, това е закон. Оттам нататък изпълнителната власт трябва да го спазва, обясни тя пред bTV.

Те не са бършещи на прах, както е казал министър на финансите. Да бършеш праха в министерство и праха на Златю Бояджиев не е едно и също. На едно място се бърше прах срещу 1400 лв. Не искам да кажа за колко бършат прах на летище София, посочи Капон.

Ако министърът на финансите иска да е законотворец, да се върне в парламента. Прави се постановление, в което се променя политиката. Трябва да има в парламента изслушване на министъра на финансите и премиера. Може би министърът е бил подведен. Не вярвам, че е вид отмъщение, каза още тя.

Подобни новини

Проф. Тагарев: Путин ако дойде до нашите граници, 2% за отбрана ще ни се види много малко

Novinite-dnes.bg

Даниел Митов: Кирил Петков започна премиерството си с лъжа и продължава

Novinite-dnes.bg

Пожар избухна в жилищна сграда в жп Тракия в Пловдив

Novinite-dnes.bg

Елена Гунчева: Бесовете на жълтопаветниците нямат край. Виете заради морала или парите?

Novinite-dnes.bg

Даниел Божилов: Закриха спецпрокуратурата и спесъдилищата. Очаквам сега да видим осъдителни присъди за разни престъпни олигарси

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар