Новините днес
Политика

Мария Захарова: Русия не е започнала войната, тя я приключва

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия не е започнала войната, тя я приключва. В тази връзка тя припомни, че руската страна през всичките тези години призовава световната общност да отблъсне системното унищожаване на населението на Донбас. „Това са милиони хора, които губеха любими хора всеки ден и живееха в мазета, криейки се от обстрели“, добави тя.

Тя заявява, че „е убедена, че експериментите на НАТО и мълчанието на западната общественост относно ситуацията в Донбас са се превърнали в причина за хуманитарна и политическа катастрофа в Европа“.


„Експериментите на НАТО и оглушителното мълчание на западната общественост са причините за хуманитарната и политическа катастрофа в Европа. Това трябваше да бъде прекратено, тъй като Западът отказа да води каквито и да е преговори и приветства агресивните изявления и преките заплахи на киевските марионетки срещу Русия“, написа тя в Telegram.

Подобни новини

Емануил Йорданов: Няма да остане заметено под килима една злоупотреба с 500 млн. държавни пари

Novinite-dnes.bg

Антикризисните мерки нямат представен ефект,каза Каримански

Novinite-dnes.bg

Министър Йорданова: Трябва да се промени начинът на работа на ВСС, да се премахнат т. нар. бонуси за кариера

Novinite-dnes.bg

Десислава Атанасова: Когато чух за посещението на Кирил Петков в Киев, първоначално си помислих, че това отново е лексикална бъркотия

Novinite-dnes.bg

Копринка Червенкова: Винаги съм смятала, че Бойко Борисов е данайският дар на Симеон

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар