Новините днес
Политика

Мая Манолова към Петков: DMS ”Ракета” или ”Капачки за снаряди”, господин премиер?

Капачки за снаряди ли, г-н премиер? Или DMS с текст „ракета“? Това ли очаквате от хората? Това ли е промяната? И за пенсионерите ли се отнася призивът Ви? И те ли да си дарят пенсиите за снаряди, след като първо Вие им взехте увеличението на пенсиите? Г-н Петков, ако гражданите ще вършат работата на държавата, защо тогава ни е правителство? Това не е въпрос.

Това написа във Facebook пост Мая Манолова по повод кампанията за събиране на средства, които да бъдат изпратени в помощ на Украйна. Новината за кампанията обяви премиерът Петков като той посочи още, че е дарил цялата си заплата.

Ето и цялата публикация на Манолова:

„Премиерът Кирил Петков праща 9 снаряда на Украйна! Толкова могат да се купят със заплатата му от малко над 8000 лв., която обяви, че е дарил. Правителствените абсурди вече не са забавни обаче. Да имаш в държавата 82 хил. украински бежанци (жени и деца), 2/3 от които поети от обикновените българи, някак го преглъщаш. Да твърдиш, че българско оръжие и боеприпаси не стигат до Украйна го отдаваш на обичайното малодушие на „големите политически мъже“. Да имаш мнозинство, хазна, правителство, но да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управленска немощ. Но да натовариш обикновените хора да поемат отговорност, от която правителството ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена циничност.

Капачки за снаряди ли, г-н премиер? Или DMS с текст „ракета“? Това ли очаквате от хората? Това ли е промяната? И за пенсионерите ли се отнася призивът Ви? И те ли да си дарят пенсиите за снаряди, след като първо Вие им взехте увеличението на пенсиите?

Г-н Петков, ако гражданите ще вършат работата на държавата, защо тогава ни е правителство? Това не е въпрос.

Премиерът Кирил Петков праща 9 снаряда на Украйна! Толкова могат да се купят със заплатата му от малко над 8000 лв.,…

Публикувахте от Мая Манолова в Понеделник, 25 април 2022 г.

Подобни новини

Според Карадайъ това правителство не преодолява кризи, а създава още кризи

Novinite-dnes.bg

Проф. Дайнов: Целият свят разбира, че българите мишкуват. От това ме е срам

Novinite-dnes.bg

Атанасов: КПКОНПИ беше сглобено от няколко други структури, за да се намери работно място на Цацаров, след като вече не е главен прокурор

Novinite-dnes.bg

Гроздан Караджов: Войната е огромна трагедия. Цялото това нахлуване е трагедия. Вероломно нападение върху суверенна страна

Novinite-dnes.bg

Вежди Рашидов: Инфлацията я докара Слави Трифонов

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар