Мажд Алгафари: Искам да припомня на ония от Столичната община, че този паметник символизира загиналите войници във Втората световна война

Лобита – Западни лобита и интереси

Столична община реши да премахне Паметника на съветската армия, въпреки мнението на народа.

Само че искам да припомня на ония от Столичната община, че този паметник символизира загиналите войници във Втората световна война. Тогава, мили чиновничета, в тази война са участвали и загинали войници от редица държави, а руснаците са само част от тях. Броят на загиналите руски военни и цивилни е най-висок от която и да е друга държава – общо около 27 милиона, като 13 милиона от тях са военни. Съветският съюз губи, тогава, почти една четвърт (1/4) от населението си. Според архивите, броят на българските войници, които са загинали по време на Втората световна война са между 10 000 и 32 000 души.

Паметник идва от думата „ПАМЕТ“. Нима броя на загиналите във Втората световна война, и най-вече на тези, които са били на страната на Съюзниците не заслужава тази памет?

Всяка държава, която е освободена с помощта на Съюзниците от германските нацисти има паметници на съветската армия. Там се пазят и се полагат специални грижи да тях. В тези държави дори има специални закони, където тези паметници са под закрилата на държавата. Нито една от тях дори не си е помисляла да ги демонтира или премахне.

Мажд Алгафари, Фейсбук

Лобита – Западни лобита и интереси Столична община реши да премахне Паметника на съветската армия, въпреки мнението на…

Posted by Мажд Алгафари on Thursday, March 9, 2023

Прочетете също

Кеворк Кеворкян: Далаверата зад паметника

Дивата приватизация на Костов вървеше с пълна сила, когато през август 1999 година взривиха мавзолея …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.