Новините днес
Политика

Милен Керемедчиев: Колкото и тежки да са санкциите срещу Русия, те са взаимосвързани

Колкото и тежки да са санкциите срещу Русия, те са взаимосвързани.

Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

„И Русия, и Европейският съюз очевидно трябва да продължат сътрудничеството си в областта на енергетиката. Само през последните два месеца Европейският съюз е платил 47 милиарда долара за енергийните ресурси на Русия, което означава, че наистина голяма част от бюджетните приходи на Русия идват от търговията с енергийни източници, особено на Европейския съюз, а що се отнася до Германия, тя играе водеща роля в тези приходи в руския бюджет.

През последните два месеца Германия е платила над 9 милиарда за закупуване на енергийни източници“, каза той.

„Доколкото Европа се опитва да диверсифицира доставките си на газ и петрол от източници, различни от Русия, Русия използва парите, които получава, за да финансира военните си действия в Украйна, тъй като данните показват, че само за военни действия в Мариупол и тежките битки там, така че досега руската армия е похарчила над милиард и двеста милиона долара“, каза още Керемдчиев.

Подобни новини

Татяна Дончева: Отвратена съм от Борисов, Горанов и Арнаудова и не мога да им бъда адвокат

Novinite-dnes.bg

Десислава Атанасова: Сещам се за цинизма на Цветанов

Novinite-dnes.bg

Водещият на БТВ Светослав Иванов прикани Радев да отиде при Путин

Novinite-dnes.bg

Ивайло Мирчев: Коалицията ще трябва да бъде опазена и причината не е, че се притесняваме от избори, а не е сега моментът

Novinite-dnes.bg

Николай Радулов: Изчегъртването е метафора. В рамките на тази коалиция нямаме намерение да арестуваме никой, който не е извършил престъпление

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар