Новините днес
България

Министър Демерджиев отчете 50% намаляване на мигрантския натиск

Отчитаме намаляване с 50% на мигрантския натиск по границата с Турция. Това заяви министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на проверка в района на българо-турската граница, предаде Novini.bg. 

Поставени са допълнителни патрули, координират се екипите на гранична полиция и военните. Обсъдихме и предприехме мерки по подправяне на пътищата в района. Осигуряваме допълнителна техника – дронове, безпилотни летателни апарати. Днес ще се проведе среща между зам.-миистрите на вътрешните работи на България и Турция. Разчитаме помощта от турска страна да се засили. Разговорите ще са да се уплътни зоната от турска страна, посочи още Демерджиев. 

Според служебният министър преминаването на границата става изключително лесно, като мигрантите поставят стълба на дърво и преминават поставените съоръжения. 

Мигрантският натиск намалява. Мерките в две посоки са дали резултат. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. С цялата сила на полицията събрахме информация от всички служби, направихме списък на лицата, които се заниамват с тази дейност и цяла седмица се заниамваме с това. До преди няколко дни по над 1000 души са върщани на ден, за изминалото денонощие са малко над 500, добави министърът на вътрешните работи. 

По думите му предстоят рокади в МВР и регионалните дирекции.

Имаме нов директор на Гранчина полиция, сформира се нов екип. Ще отделим допълнителни сили, защото се чувства недостиг на ръководен състав, който осигурява границата, каза още той. 

Демерджиев отбеляза, че са поставени фургонни центрове в Елхово и Харманли. 

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов посочи, че има над 350 военни, които усилват охраната по държавната граница. И добави, че се очаква до една седмица броят им да нарастне до 500 души. 

Подобни новини

Кремъл: България е неприятел за Русия. Затова ще купува газ в рубли – независимо дали иска, или не

Novinite-dnes.bg

Стефан Софиянски: Добре, че Бойко Рашков остава начело на МВР. Прокуратурата е във война не само с МВР, но и с Министерството на правосъдието

Novinite-dnes.bg

Еднократни помощи от 300 лв., дискутира МС за семейства по повод скъпите горива

Novinite-dnes.bg

НСТС ще определи минималната работна заплата от 1 април

Novinite-dnes.bg

Президентът връчва мандат на ПП. Съставът на кабинета ще е ясен в 13:00 часа

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар