Министър на Сорос забранява на академичната общност да поздравява колеги от Русия

До какви дъна води слугинажа на „новата“ власт на Сорос.
Неадекватният министър на образованието, който постоянно е пробутван от години под някаква форма във властта от кръга „капитал“ и „Америка за България“ е с пореден слугински и неадекватен акт.

Министерство на образованието и науката по настояване на Министерството на външните работи е забранило на университетите да се включват в официални събития, организирани от Русия и Беларус, както и да изпращат поздравителни писма по случай празника на Руската федерация на 12 юни.

Това става ясно от официално писмо на Министерството на образованието и науката, оглавявано от академик Николай Денков, но подписано от зам.-министър проф. Генка Петрова, до председателя на Съвета на ректорите проф. Анастас Герджиков, който е все още на този пост до провеждането на нов конкурс.

В писмото си МОН се мотивират с „постигната на ниво ЕС договореност за неучастие на държавите членки в събития, организирани от Русия и Беларус по повод предстоящия празник на Руската федерация на 12.06.2022 г.“

Явно началниците на парашутистите от правителството искат да изкоренят всички връзки между нашите два народа градени с векове!

Кликата на ГЕ(Р)П, ДПС и ДБ вече обявиха, че 3 март не е подходящ за национален празник!
В тези смутни времена има и нещо положително. Родоотстъпниците, предателите и продажниците се виждат много ясно, защото се надпреварват да угодят на господарите си

Но да се върнем на темата!
От МОН заявяват, че са получили същото писмо от МВнР, което пък е оглавявано от Теодора Генчовска от квотата на ИТН. От МОН молят Герджиков за „любезното му съдействие информацията да се разпространи до всички висши училища в Република България“. И предварително му благодарят.
КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА?

Ректорите и преподавателите в нашите университети нямат право дори да поздравят колегите си от Русия и за националния им празник, независимо че много от тях може и да са противници на войната, която РФ започна в Украйна. И независимо, че имат лични контакти и дори приятелства с много от тях, както обикновено става в научните среди по света.

Тази акция на Денков и е крещящ пример за непростимото смесване на политиката и науката и звучи доста объркващо, особено за държава, която с декларация на Народното си събрание е отказала да изпраща оръжие в Украйна, а ПКПетков само преди часове е потвърди, че това няма да стане, въпреки настоятелното и подозрително конкретно искане на украинския посланик в България.

Този акт поражда и въпроса, защо Денков, който заедно с ПКП и Асен Василев подхващат тъй наречените харварТски курсове в СУ „Св. Климент Охридски“ по времето, когато Анастас Герджиков е негов ректор, сега праща това писмо и последният трябва да разпореди на останалите си колеги да си нямат каквито и да било отношения с Русия и Беларус!?

Подозрителен е друг фактът, че въпросното писмо не е подписано от Денков, а от неговата заместничка Петрова.
Изниква въпросът, срамува ли се Денков от разпоредбите в това писмо, тъй като РФ и руската наука са съществували далеч преди Путин и ще продължат да съществуват и далеч след него.


Изниква и друг въпрос, дали днешните руски учени лесно ще преглътнат обидата пренебрежението на българските си колеги към тях и родината им?
Третият въпрос, който изниква е ще позволи ли нашата академична общност такова грубо политическо вмешателство и ще се подчини ли на поредния неадекватен акт на Денков?
Предстои да видим…

А аз на инат ще направя нещо, което никога не съм правил, ще поздравя официално и неофициално РФ, всеки руски учен, човек и представител на тази страна с националния им празник, защото моментната политиката не трябва да пречи на вековните приятелски връзки и взаимоотношения.

В събития, организирани от Русия и Беларус по повод предстоящия празник на Руската федерация на 12.06.2022 г.“
Явно началниците на парашутистите от правителството искат да изкоренят всички връзки между нашите два народа градени с векове! Кликата на ГЕ(Р)П, ДПС и ДБ вече обявиха, че 3 март не е подходящ за национален празник!

В тези смутни времена има и нещо положително. Родоотстъпниците, предателите и продажниците се виждат много ясно, защото се надпреварват да угодят на господарите си и да изпъкнат пред тях.

https://www.facebook.com/100053551188485/posts/538940977900937/

Прочетете също

Крум Зарков отговори на Гешев за работата и възнагражденията на вещите лица

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков отговори на главния прокурор Иван Гешев и на поставените от него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.