Новините днес
Новини България

Министър Събев: 58 млн. лева са раздадени неправомерно за заплати в НКЖИ

За неправомерно раздаване на заплати в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) са използвани 58 млн. лева по европейски проекти,пишат от frognews.bg.

Това каза пред журналисти днес в Нова Загора министърът на транспорта Николай Събев, който участва в обществено обсъждане по повод съдбата на над 100-годишната сграда на железопътната гара.По думите му това е сред фрапиращите нарушения, открити в проверка на транспортното министерство по отношение на изпълнението на проекти с европейско финансиране.

Голям процент от проектите няма да бъдат завършени в срок, има забавени отсечки, много неизпълнени ангажименти, каза министър Събев. Той добави, че проверката е започнала на 13 декември миналата година, но проверяващите срещат трудности, защото „хората не са много услужливи като дават информация“. Нарушителите ще бъдат предадени на българската и на Европейската прокуратура, а всички открити нарушения ще бъдат оповестени публично.

„Със сигурност всичко ще бъде открито и ще бъде потърсена сметка на всеки, нарушил интересите на държавата“, каза Николай Събев. Министърът ще посети по-късно днес и Стара Загора, където по думите му има драстично забавяне в сроковете при изграждането на новата железопътна гара. Той допълни, че обектът е трябвало да бъде открит на 13 май, но това вероятно ще стане през юли, като изпълнителят ще трябва да плати 500 000 лева неустойка за забавянето.

Подобни новини

Христос Воскресе!

Novinite-dnes.bg

Димитър Байрактаров: В България мъжете от Украйна, здрави и прави се разхождат с Азовски знамена и плачат, като ощипани моми, че им крадели номерата на скъпите возила

Novinite-dnes.bg

3 зеленчука поскъпват рекордно. Вижте кой са

Novinite-dnes.bg

Проф. Вълчев: Най-важното е да има силно държавно ръководство, а се страхувам, че случайни хора управляват държавата

Novinite-dnes.bg

Христо Иванов: Имена за бъдещото правителство ще има след консултациите при президента

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар