Новините днес
Политика

Настимир Ананиев: Все още живеем в държавата на Гешев

Акцията по задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е подарък за него. Видя се, че има работещи институции от страна на изпълнителната власт. Трябва обаче да си дадем ясна сметка – всъщност живеем в завладяна държава – на Борисов, Гешев и Цацаров. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от „Продължаваме Промяната” Настимир Ананиев.

„Показно ни беше показано, че ние все още живеем в държавата на Гешев. Затова и една от нашите конкретни цели е свързана със съдебната реформа. Тази седмица в зала влиза закриването на специализираните съд и прокуратура”, добави той.

По думите му има „страшно много” случаи в прокуратурата, които се държат на трупчета и не се прави нищо по тях.

За пример Ананиев даде доклада на АДФИ, показващ злоупотреби за 556 млн. лв. „Има свидетел, който прокуратурата отказва да разпита. Прокуратурата не желае този свидетел да бъде разпитан – защо? Защото това е прокуратурата на Борисов”, допълни депутатът и уточни, че има много хора, които са злоупотребявали с публичен ресурс и са били част от корупционни схеми.

Случилото се в петък показало, че трябва да се търси съдебен контрол върху прокурори, които отказват да си свършат работата. „Има страшно много примери за хора, които за много по-малко, са задържани не само за 72 часа, а с месеци. Вижда се двоен стандарт или никаква липса на стандарт, когато се говори за Борисов и най-близкия му кръг”, каза още депутатът.

Ананиев уточни, че проблемът в момента е, че когато се търси справедливост има процес, в който по закон участва прокуратурата. „Очаквам МВР да си върши работата, очаквам да има още арести. Те пак ще стигнат до прокуратурата. Всеки има възможност да заработи по закон и в името на българското общество – те избраха да не го правят. Но това не значи, че МВР няма да си върши работата”, категоричен е той.

Подобни новини

Със заповед на премиера: Станислав Тодоров е назначен за зам.-министър на енергетиката

Novinite-dnes.bg

Сдружение БОЕЦ: Идва редът и на Борисов

Novinite-dnes.bg

Асена Сербезова посочи какво очаква, за да отмени зеления сертификат

Novinite-dnes.bg

Ивайло Мирчев: Коалицията ще трябва да бъде опазена и причината не е, че се притесняваме от избори, а не е сега моментът

Novinite-dnes.bg

Митов: Забавянето на газовата връзка с Гърция е дело на служебното правителство на Румен Радев

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар