Нинова: Борисов днес размята отново милиони за самолети. Надпреварват се с Радев

Днес Борисов във Варна се изказа по целия конспект от геополитически и вътрешнополитически въпроси, но не зададе най-важния на седящия до него кмет Портних. А той е: не ви ли е срам да затворите белодробната болница във Варна, която е единственото специализирано лечебно заведение в Североизточна България? Медицинските работници 10 месеца не са получавали заплати, а кметът не реагира.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от Елин Пелин на среща с граждани от София област.

15 болни от туберкулоза са изпратени по домовете си без лечение и с опасност да заразят други. Борисов днес размята отново милиони за самолети. Надпреварват се с Радев кой пръв е одобрил закупуване на самолети и оръжия за Украйна, а 92 000 лв. за ток на болницата няма. Кметът на Борисов нехае. Служебният министър на здравеопазването на Радев нехае. Министерски съвет се прави, че нищо не се е случило. Милиарди за оръжие, а хората да умират по домовете си. Това е престъпление към българския народ.

На срещата присъстваха народният представител от БСП за София област Иван Ченчев и депутата от левицата проф. Румен Гечев.

Прочетете също

БСП с писмо до Румен Радев

Парламентарната група на „БСП за България“ изпрати писмо до президента Румен Радев, в което настоява държавният глава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *