Новините днес
Икономика

Нинова: Има олио да залеем цялата страна. Създава се изкуствена паника

Има достатъчно количество произведено олио. Има наличности на слънчогледово семе. Преработвателите работят нормално. Няма дефицит на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената.

Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на среща с производители на олио в Министерството на икономиката индустрията.

„Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази паника вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго”, каза още тя.

И добави: „Слънчогледовото семе е гарантирано, производството на олио също, предприемаме мерки спрямо спекуланти. Мислете разумно и не се поддавайте на манипулации”, допълни тя.

Подобни новини

През май математик прогнозира над 16% инфлация

Novinite-dnes.bg

Пламен Павлов: Има ли ”Булгаргаз” договор с друг търговец? Трябва една анкетна комисия

Novinite-dnes.bg

Симеон Дянков за газа: Видяхте, че България беше една от двете страни, на които им врътнаха кранчето. Не трябваше да се колебаем, а веднага да потърсим други начини за доставка на газ

Novinite-dnes.bg

Светослав Бенчев: Най-лошият вариант за цената на литър бензин ще е 3,60 лв.

Novinite-dnes.bg

Софиянски: Не трябва да се бърза и с еврото по никакъв начин, нито да се обръщат левовете в евро

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар