Новините днес
Свят Мнения

Ноев: В очите на Путин България е слаба държава, която той може да унижава

Това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация и затова предприема бомбардировки. Това е признак на безсилие. Използването на международно забранени оръжия представлява престъпление срещу човечеството и този човек ще бъде съден. Това е Путинизмът в действие. Така Бойко Ноев коментира действията на руския президент Владимир Путин в Украйна в студиото на БНТ.

Той беше категоричен, че тече процес по нов международен ред: “В световен план тече процес по депутинизация”.

Неговото мнение е, че българското общество е разделено и това се отразява на политиката на страната ни: “България е слаба страна в очите на Путин, която той може да унижава – да взима азбуката ни, да присвоява историята ни”.

Според него е изключено България да бъде домакин на преговорите между Украйна и Русия.

“Не може да има български политици да отказват помощ на Украйна. Всеки отказ е сътрудничество с агресора. Не приемам колебливата позиция на българското правителство. Не искам да слушам душевните драми на министър-председателя, че в сърцето си бил с Украйна. Ние не сме го избрали, за да му слушаме душевните драми”, категоричен беше Ноев.

Той каза, че депутинизацията на обществото ни трябва да е цел номер 1.

“Трябва да не отказваме сили на НАТО да се разположат тук”, препоръча Ноев. Според него Русия няма да се изтегли от Украйна: “Путин ще търси нови териториално придобивки, които ще се реализират след известно време”.

“Путин вкарва в Украйна чеченски башибозук. Те се готвят за разрушения”, предупреди експертът.

Подобни новини

Василев: Правителството и ДАНС да се смятат за предупредени – залозите за Кремъл и тукашните им проксита е огромен, въпросът е екзистенциален

Novinite-dnes.bg

Войводата Кирил се омотава в собствения словоред и си играе с министрите на развален телефон. Всичко това би било много смешно и забавно, ако не беше толкова важно и сериозно

Novinite-dnes.bg

Песков обяви условията, при които Русия ще спре военните действия в Украйна

Novinite-dnes.bg

Ливанците гласуват на парламентарни избори

Луиза Яканаджиян

Дмитро Кулеба призова Европа да спре руския „енергиен кислород“ и да сложи край на зависимостта си от руския газ

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар