Новините днес
Свят

Окупаторите сплашват населението на Приднестровието с фалшификати, ситуацията е напрегната – Генералният щаб

Във Волинско, Полско и Северско направление е възможно противникът да организира провокации, предава УНИАН.

Ситуацията в непризнато Приднестровието остава напрегната. Окупаторите сплашват населението с фалшификати, че жителите на така наречената „ПМР“ уж са застрашени от Украйна.

Това се посочва в  резюмето на  Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

„В Бесарабско направление ситуацията в Приднестровския регион на Република Молдова остава напрегната. Врагът чрез контролирани медии продължава да разпространява провокативни съобщения за нарастващата заплаха за населението на Приднестровието от Украйна“, казаха от Генералния щаб.

Освен това във Волинско, Полско и Северско направление не се изключва възможността за демонстративни и провокативни действия на противника в районите, прилежащи към държавната граница на Украйна.

„Заплахата от ракетни удари по обекти на територията на нашата държава остава. В граничните райони на Брянска област с Украйна продължават мерките за укрепване на административния, полицейския и контраразузнавателния режим. В Черно и Азовско море вражески кораби участват в ракетни действия. нанася удари по Украйна. зона на бойни действия и провежда разузнаване „- казаха от Генералния щаб.

В посока Южен Буг противникът се бори за подобряване на тактическата си позиция. Той не спира да се опитва да достигне административната граница на Херсонска област, продължава да разполага реактивни и цевни артилерийски части, за да обстрелва позициите на нашите войски.

Продължава прехвърлянето на материални ресурси от временно окупираната територия на Автономна република Крим с използването на железопътната инфраструктура на Украйна.

Подобни новини

Марин Льо Пен отрече да е „троянския кон“ на Путин

Novinite-dnes.bg

Руският министър на отбраната Шойгу е получил инфаркт след обвинение от Путин

Novinite-dnes.bg

Сирени събудиха Лвов. Предупреждения за въздушни удари

Novinite-dnes.bg

Байдън: Работи се за пренасочване на природен газ директно към България и Полша

Novinite-dnes.bg

Русия е готова за диалог със Съединените щати, но само на равноправна и взаимна основа

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар