Новините днес
Политика

Парламентът е нервен от отсъствието на премиера

В блиц контрола в Народното събрание днес ще участват само Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Правилникът за дейността на Народното събрание предвижда всеки първи петък от месеца министър-председателят и вицепремиерите да отговарят на актуални въпроси на народните представители в първите два часа на заседанието. Днес обаче стана ясно, че Кирил Петков и повечето вицепремиери няма да са в Народното събрание.

В началото на заседанието Никола Минчев обяви, че в блиц контрола ще участват само вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Той обяви, че ще назначи заседание, на което отсъстващите днес членове на Министерския съвет ще отговарят на актуални въпроси.

„Гугъл току-що видя антикорупционната търсачка Кирил Петков да обикаля безцелно из София. Моля, проверете дали не е отишъл в Народното събрание, за да отговаря на нашите въпроси“, каза Славина Точева от ГЕРБ.

„Ако е мъж да дойде! Спри да се криеш!“ Хамид Хамид от ДПС се ядоса.

От ДПС поискаха да отложат блиц контрола за следващия петък, но това не се случи.

„Разбирам, че може би премиерът си мисли, че днес е неговият професионален празник, защото е денят на шегите и лъжите – той има право да празнува, но щяхме да го празнуваме заедно. Днес купих пакетна връзка. Не лъжа, че ми го е дал“, каза Йордан Цонев.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ посочи, че в началото на седмицата е внесено предложение за изслушване на премиера за задържания български кораб на пристанище Мариупол и в сряда са получили уверението, че в петък има блиц контрол.

Никола Минчев обясни, че тогава не е било ясно дали премиерът ще отсъства.

Тома Биков от ГЕРБ – СДС коментира, че имаме блиц контрол на части. С цялото ми уважение към г-жа Нинова и г-н Караджов, но сме се подготвили за други хора”, каза депутатът от ГЕРБ. Според него Кирил Петков е искал да изплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, но самият той се е уплашил.

Борислав Гуцанов от БСП каза, че е много ясно, че следващата седмица ще има блиц контрол. „Не мога да разбера каква трагедия се развива, когато вашият премиер в продължение на 4 години никой не можеше да го доведе тук в тази стая, за да отговаря на въпроси“, каза той.

Подобни новини

Лаура Кьовеши идва в България по покана от Кирил Петков

Novinite-dnes.bg

Ивайло Мирчев: Ако прокуратурата си вършеше работа, щяхме да имаме като в Румъния, две правителства в затвора

Novinite-dnes.bg

Правителството не вижда никакви проблеми с доставката на природен газ

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков: Всички ние – и изпълнителната власт, и президентът сме в отбора на България

Novinite-dnes.bg

Кючуков: Трябва да се мисли как може да бъде спряна войната в Украйна, без това да доведе до глобална война

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар