Новините днес
България

Петков ще ремонтира пукнатината на църквата в Царево с лични средства

Премиерът Кирил Петков присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в църквата „Св. Успение Богородично“ в Царево.

От щаба на премиера съобщиха, че е избрал тази църква, за да се запознае с пораженията, които е нанесло земетресение.

Пред bTV Петков заяви, че пукнатината на църквата ще бъде ремонтирана с негови лични средства, а не с държавни. Той ще постави кутия за дарения в Министерския съвет.

„Отец Стоян работи всеки ден, за да може този храм да изглежда по начина, по който изглежда. Аз съм много щастлив, че съм тук. Тук е кръстена и моята трета дъщеря. Малката пукнатина, която ми показа отвън, ще бъде личен пример как трябва да почнем да оправяме всяка пукнатина. Има много пукнатини в България, които трябва да се оправят. Трябва обаче да се захванем заедно, защото само така и с добрина можем да оправим тази държава“, каза Петков.

Посещението му за християнския празник предизвика задочен спор с кмета на Царево Георги Лапчев, който публикува видеозапис в социалните мрежи как лично инспектира храма, но не открива пукнатини и освен това сериозно земетресение не било регистрирано от десетилетия.

Сериозна сеизмична активност в района на Царево не е регистрирана от десетилетия и никой от съгражданите ми не си спомня…

Публикувахте от Георги Лапчев в Събота, 23 април 2022 г.

Подобни новини

The New York Times: Някога най-добри приятели… България зае позиция срещу Русия

Novinite-dnes.bg

На лице са спекулации свързани с имената на проектоминистри

Novinite-dnes.bg

Дайнов: Санкциите няма да спрат Путин и една от следващите му цели може да е и България

Novinite-dnes.bg

Почина известен водещ от БНР, след кратко боледуване

Novinite-dnes.bg

Напрежението расте! БАБХ се готви да си “измие” ръцете за хаоса на ГКПП “Кап. Андреево” с лабораторията, която държавата притиска да затвори

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар