Новините днес
НовиниБългария

Петкова описа с най-черни краски управлението на кабинета „Петков“

Жесток спор се развихри по време на предизборния дебат между Теменужка Петкова, бивш енергиен министър и кандидат от ГЕРБ и Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“. Още при започване на „двубоя“ Петкова се нахвърли върху своя опонент. Тя описа с най-черни краски управлението на кабинета „Петков“ и екзалтирано похвали властването на ГЕРБ през последните почти 12 години.

Всеки опит на Сабрутев да вземе думата и да цитира факти и статистика по темата за газовата криза, срещна яростната съпротива на агресивната Петкова. Не помогнаха и плахите намеси на водещия по бТВ Златимир Йочев. Пратеничката на ГЕРБ дори не му обръщаше внимание.

Шокиращо бе как Петкова настървено обвини за всички кризи и най-вече за тази за газовите доставки коалиционното правителство на Кирил Петков, което бе на власт седем месеца.

Сабрутев в един момент успя да се вклини във високодецибелните тиради на Теменужка и да заяви: „Продадохте енергетиката на Русия. Видяхме политическата арогантност на ГЕРБ. Има ли реално у нас диверсификация? Диверсификация значи много на брой доставчици, а ние зависим само от руския“. Представителят на ПП вкара в ефир още скандала с изчезналата „Пътна карта“ за отношенията между България и „Газпром“. Това е стратегически документ, който определя развитието на газопреносната система в България. Оказа се, че нямаме копие от този международен документ.

Второто е изграждането на „Турски поток“, по който не тече газ, а корупция. Третото е промяната на модела, по който се ценообразува руския газ за дългосрочния договор с „Газпром експорт“ и защо когато се подписаха новите условия за ценообразуване през 2019 г. на нас ни беше казано, че цената на газа ще падне с 50%, а в същото време тя се качи четири пъти“.

На това място Петкова контраатакува с остри обвинения коалиционното управление. Обвини опонента си, че си служил с опорки и изопачавал фактите.

И тогава настъпи мигът Х. Когато по сценария спорещите трябваше да си задават въпроси, Венко Сабрутев попита, кога лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се пенсионира, както е обещал. Сякаш леден водопад заля Теменужка Петкова. Тя първо онемя и сякаш не успяваше да си поеме дъх от възмущение. След което се възпламени и започна да изброява какъв велик политик бил Борисов и как целият свят му се възхищавал. Жената сякаш изпадна в екстаз, славейки името на партийния вожд. Наложи се водещият да възпира със сетни сили напиращите хвалебствия.

От ГЕРБ водят кампания „на живот и смърт“, защото знаят, че ако разследванията на техни договори с „Газпром“ и строителството на газопровода „Турски/Балкански поток“ се проведат задълбочено, бивши министри и самият Борисов могат да се окажат в сложна ситуация спрямо закона. Това коментираха пред Фрог нюз наблюдатели на скандалните процеси по линия на доставките на газ у нас.

Фрог нюз

Подобни новини

Кузман Илиев: ЕК написа политическа двойка с връщането на националния план за възстановяване и устойчивост на България

Novinite-dnes.bg

Асен Йорданов от ”Биволъ”: Прокурор и лидер на политическа партия поръчаха убийството ми

Novinite-dnes.bg

Първи два случая на маймунска шарка у нас

Novinite-dnes.bg

Любомир Кольовски: Моят прочит на балотажа за президент

Novinite-dnes.bg

Любомир Ганев: Цената на природния газ е изкуствено завишена

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар