Новините днес
Свят

Преговорите с Украйна трябва да започнат в 13 часа българско време

Преговорите с Украйна трябва да започнат в 13 часа българско време. Това съобщи ръководителят на руската делегация, помощник на президента на Руската федерация Владимир Медински, цитиран от ТАСС.

По-рано той каза, че пристигането на украинската делегация за преговори с Руската федерация се очаква в рамките на час и половина до два. „Сега е получена информация, че ще пристигнат в рамките на час и половина-два. Ние сме готови за преговори веднага след пристигането им“, съобщи той.

Според Медински руската страна „търпеливо и спокойно“ чакала украинската делегация.

„В Беларус сме от 24 часа. От вчера вечерта сме на място, договорено с Украйна. За съжаление пристигането на украинската делегация беше отлагано няколко пъти поради трудна логистика“, каза той.

Медински каза, че украинската делегация на преговорите ще бъде представена на доста високо ниво, но Руската федерация не е упълномощена да разкрива състава на украинската делегация на преговорите.

„Русия е заинтересована от постигането на споразумения с украинската делегация „колкото е възможно по-скоро“, е заявил ръководителят на делегацията на преговарящите от Руската федерация Владимир Медински преди пресконференцията на руската делегация относно ситуацията с Украйна в Минск, предаде РИА Новости.
 
По думите му споразуменията между Русия и Украйна трябва да са в интерес на всички страни.
 
На украинската делегация е била гарантирана безопасност по време на придвижване до мястото на срещата в Беларус.

В неделя източник на ТАСС каза, че преговорите между руската и украинската делегации ще започнат в понеделник сутринта. По-рано Медински каза, че в неделя е постигнато споразумение с украинската страна за провеждане на преговори в Гомелска област на Беларус.

Подобни новини

Димитрий Медведев: Европа няма да издържи и седмица без руски газ

Novinite-dnes.bg

Путин: Действията на руската армия в Украйна са геройство и връчи посмъртно орден за храброст на загинал руски войник

Novinite-dnes.bg

План Б: Кои са следващите 5 цели на Русия в Украйна?

Novinite-dnes.bg

Какви са тия глупости?!”, “Някакви артисти: Мъж легна вързан пред Руският инфромационен център

Novinite-dnes.bg

Руски политолог разкри защо Путин е навъсен и изнервен: Кабаева е бременна, но не от него

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар