Новините днес
България

Премиерът: Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга

На великденска служба в Царево премиерът Кирил Петков заяви, че в този ден всеки трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата, предаде БНР.

По-рано той се запозна с поражения по фасадата на църквата „Свето Успение Богородично“, засегната от трус в Черно море преди 13 дни и обеща да помогне с лични средства.

Премиерът Кирил Петков посрещна Великден в Царево, където заедно със съпругата си Линда присъства на празничното богослужение в храма. Той беше посрещнат от отец Стоян, който подари икона за семейството му. Преди службата свещеникът му показа пукнатини по източната и южната фасада на 200-годишния храм.

Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга, посочи премиерът.

„Като казваме давам, трябва да се казва давам от себе си, а не давам нечии чужди пари. Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения. В този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата“, каза Петков.

Със свещ в ръка премиерът обиколи църквата заедно със стотиците местни жители.

Подобни новини

Д-р Стойчо Кацатов може да бъде обвинен в престъпление

Novinite-dnes.bg

Прокуратурата удря топката по разследването за АМ „Хемус“, викат Бойко Рашков на разпит

Novinite-dnes.bg

Бившият премиер Бойко Борисов има нови неприятности. В МВР са пристигнали папки с материали от Испания за къщата в Барселона

Novinite-dnes.bg

Ели Карнобатлиева: Никой нищо не може да си вземе от този свят – нито построените къщи, нито спестените пари или пък вещите, трупани с години

Novinite-dnes.bg

Като опарени, Томислав Дончев, Даниел Митов, Росен Желязков и други от ГЕРБ скочиха като един в защита на своя щаб

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар