Новините днес
Политика

Премиерът Петков: Заминаваме за Киев в сряда

Премиерът Кирил Петков коментира пред Би Ти Ви предстоящото си посещение в Украйна. Той направи това в Царево, където снощи посрещна Възкресение Христово.

„За Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата“, обясни той.

„Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по „Фейсбук“, а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно“, каза още Петков и допълнни, че не на последно място целта е да се излезе с едно общо съобщение на коалицията.

„Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция“, уточни той.

Подобни новини

Баневи съдят Гeшев и заместниците му заради писмо до евроинституциите

Novinite-dnes.bg

80 млн.лв.във високотехнологично производство на техника за роботизирана хирургия

Novinite-dnes.bg

Асен Василев: Има една много хубава поговорка: Ако не седиш на масата, си част от менюто

Novinite-dnes.bg

Тошко Йорданов: Това, което правят Кирил Петков и Асен Василев, е политически рекет на „Има такъв народ“

Novinite-dnes.bg

Петков към Костадинов: Като си такъв мъж, защо не си в Одеса да евакуираш български граждани

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар