Новините днес
Политика

Премиерът по повод първите 100 дни на правителството: Промяната идва и то в правилната посока

Правителството отбелязва 100 дни от встъпването си в длъжност. По този повод министър-председателят Кирил Петков направи изявление, отправено към българските граждани.

„В деня, в който се заклехме, КЕВР предложи огромно увеличение на цената на газа и тока, точно в началото на отоплителния сезон, а цените на електроенергията на световните пазари започнаха да се покачват. 100 дни по-късно обаче КЕВР има ново ръководство, което следи цените да не се качват неоправдано в полза на определени производители“, заявява в началото на изявлението си премиерът. Петков е категоричен, че вече 100 дни кабинетът задържа цените на тока за битовите потребители на нивата от лятото на миналата година, а през април кабинетът ще продължи да осигурява огромна финансова подкрепа за бизнеса с нов по-висок таван. 

Правейки равносметка на свършеното, министър-председателят акцентира още върху резултатите от овладяването на здравната криза, причинена от „Омикрон“, върху организацията на нашата държава за осигуряване на помощ на бягащите от войната в Украйна и върху успешното приключване на техническите въпроси по линия на Плана за възстановяване и устойчивост.

„В сферата на корупцията борбата е трудна. Реално ние нямаме работеща прокуратура и стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска. 100 дни по-късно сме на път да закрием порочно работещите Специализиран съд и прокуратура, готов е законът за разследващите функции на КПКОНПИ. Г-н Цацаров вече не оглавява тази комисия“, отчита премиерът Кирил Петков.

Пред българските граждани министър-председателят посочва силната съпротива, която среща кабинетът в работата си в името на обществения интерес. „Ние искаме да напредваме още по-бързо, не сме доволни от скоростта, с която идва промяната, но се радваме, че бързо или бавно тя идва – с по-малки крачки, отколкото и на нас ни се иска, но в правилната посока“, категоричен е премиерът Кирил Петков.

Подобни новини

Кирил Петков пред МИА: Вместо декларации и политическо говорене, да запретнем ръкави и да работим заедно

Novinite-dnes.bg

Десислава Атанасова: Искахте управление без ГЕРБ. Получихте управление без ГЕРБ. Доволни ли сте от резултата? Доволни ли са вашите избиратели?

Novinite-dnes.bg

Димо Гяуров: Не изключвам възможността Путин да не се е отказал от бъдещо завземане на Киев

Novinite-dnes.bg

Има интерес от чуждестранни инвеститори към България,заяви директорът на Агенцията за инвестиции

Novinite-dnes.bg

Томислав Дончев: Цели се обезглавяване на опозицията с ареста на Бойко Борисов

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар