Новините днес
Политика

Проф. Радулов: Специалните служби са още тези на Борисов без шефовете им. В ДАНС има няколко футболисти, назначени от Борисов

Специалните служби са още тези на Борисов без шефовете им. В ДАНС има няколко футболисти, назначени от Борисов, защото е ритал с тях. Има и много хора ловки в строителните работи, които участват в ремонта на домове на началниците си. Това са грешки в кадровите назначения. Те трябва да се направят от шефовете и да се контролират от Съвета за сигурност към премиера.

Това заяви депутатът проф. Николай Радулов, експерт по сигурността.

Имаше анализ на една служба за Афганистан, която повтаряше тези на един френски журналист. Такива са ресурсите на българското разузнаване и такива са резултати. Трябва да променим структурите, да не приличат на старите съветски служби. Трябва да имаме модел като на Запад, обясни той.


Не искате да правите промени, няма да получите пари, цитира той вицепремиерът Василев. Сектор „Сигурност“ не е дофинансиран. Нашето разузнаване има бюджет от 45 млн., а английското има 6 млрд. паунда. Нашите служби работят така, както ресурсът им позволява, категоричен бе той.

Най-вероятно имат капацитет, има добри професионалисти , знаят езици, имат качества за специалните служби, но не могат да ги изяват, допълни експертът.

Нашите източници са ограничени. Ползвахме информации от западните медии на английското и други разузнавания. Нашето разузнаване няма ресурс неговите хора да излязат в чужбина. С това Радулов обясни грешните оценки на нашите спецслужби за войната в Украйна.

Подобни новини

Деница Сачева: Не сме щастливи, когато управляващите не се справят, защото тогава и хората страдат

Novinite-dnes.bg

От партията на Стефан Янев: Президентът не стои зад Български възход

Novinite-dnes.bg

Радев: Голямата тревога е войната да не прерасне в ядрен конфликт

Novinite-dnes.bg

Проф. Вълчев: Най-важното е да има силно държавно ръководство, а се страхувам, че случайни хора управляват държавата

Novinite-dnes.bg

Петков към Костадинов: Като си такъв мъж, защо не си в Одеса да евакуираш български граждани

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар