Прокуратурата прекрати проверката срещу Емил Кошлуков

Прокуратурата е прекратила проверката срещу генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков, започнала по сигнал на ГД “Боец”. От СРП са обявили, че отказват да образуват наказателно производство.

Така на практика Кошлуков излиза чист като момина сълза по сигнал за стажа на Кошлуков в телевизия “Алфа”. Според “Боец” този стаж е фиктивен, а той е послужил при кандидатурата на Кошлуков за шеф на обществената телевизия. Кошлуков представи документи, че е бил началник на партийната телевизия на Волен Сидеров, за да изпълни изискването за наличие на управленски опит.

“Според прокуратурата, Сидеров не се е явявал и не е предоставил сведения по производството заради нередовно призоваване. Знаем обаче, че на 19 юли Сидеров се яви в ГДНП за сведения точно по този сигнал. Кой и защо лъже — почти няма значение. Двама от тримата разпитани са потвърдили, че Кошлуков е ходил в телевизия АЛФА и е вършил “представителни дейности”, но не е подписвал документи. Какво е казал третият разпитан и дали той е виждал Кошлуков в телевизия АЛФА през 2017 г. — прокуратурата не казва”, става ясно от публикацията на “Боец”.

Постановлението е издадено броени дни след изтичане на давностния срок.

“В хода на проверката — въпреки изричното искане на БОЕЦ — Кошлуков не е бил разпитван. Обяснението на прокуратурата е умопомрачително — ако го разпитат, то той щял да бъде предупреден и да отрече”, пишат още от гражданското сдружение.

Гражданското сдружение ще обжалва постановлението.

Прочетете също

Методи Андреев: Има впечатление, че “Атака”, партията на Стефан Янев и “Възраждане” са проруски

Това, което в момента излиза като доклади от ДАНС и ДАР, това са годишни доклади …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *