Новините днес
Политика

Прокуратурата скочи на Йорданова заради Гешев: Това е политически натиск, преследващ нелегитимни цели

От прокуратурата реагираха остро със съобщение на внесеното искане за отстраняване на главния прокурор от правосъдния министър Надежда Йорданова.

В позицията на прокуратурата се казва, че това е „поредното неоснователно искане, насочено персонално срещу главния прокурор, чието разглеждане е от компетентността на Пленума на Висшия съдебен съвет.“

„Фактът, че и това искане се базира на неверни твърдения, медийни внушения и фабрикувани сигнали, събирани продължително време в Министерство на правосъдието, сочи само и единствено за неправомерен политически натиск върху прокуратурата, преследващ нелегитимни цели“, заявяват от държавното обвинение.

Според тях политическото ръководство на правосъдното министерство не познава Конституцията и Закона за съдебната власт. Убедени са, че в хода на публичното обсъждане ще стане ясна правната несъстоятелност на внесеното от Надежда Йорданова искане във ВСС.

Подобни новини

Андрей Райчев отправи остри критики към управляващите и в частност Бойко Рашков

Novinite-dnes.bg

Румен Овчаров: Груба грешка е пращане на оръжия за Украйна

Novinite-dnes.bg

Петър Витанов в интервю за EURACTIV: Най-големият проблем ще е санкционирането на бедните

Novinite-dnes.bg

На извънреден коалиционен съвет днес партиите в управляващата коалиция се събират, за да обсъдят военната помощ за Украйна

Novinite-dnes.bg

Десислава Атанасова: Ще се подготвим да поемем управлението на страната, защото само ние можем да бъдем промяната

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар