Новините днес
Свят Мнения

Психиатър: Путин е плъхът в ъгъла. Да си плъх в ъгъла е опасно и става още по-опасно, ако всички около него също са загубили ума си

Путин се страхува от бездната, пред която е изправен и която сам е изкопал. Той няма връщане назад, няма рационални мостове или пък истински изход от тази война. В момента той е плъхът в ъгъла, който той е гонил в детството си в Ленинград с една метла. Плъхът, който до такава степен е в безизходица, скочил върху лицето му. Това коментира в ефира на Нова телевизия психиатърът д-р Любомир Канов и допълни:

„Да си плъх в ъгъла е опасно и става още по-опасно, ако всички около него също са загубили ума си. Все пак ядреното копче се натиска не само от него. Има още няколко души, които може да го натиснат“.

„В Русия има много особена и интересна социопатия. Путин действа на блатарския принцип – ти да умреш днес, а пък аз утре. Това е неговият инстинкт за това как се живее в този свят. Така че не можем да се разчита на етика при него“, обясни психиатърът.

„Ръстът му има значение от гледна точка на това как си израснал с него. Ако в детството си бил потискан, ти изработваш една компенсаторна психология на малоценност и в теб остава за цял живот желанието за величие, за грандиозност и надмощие“, допълни той.

„Това, което виждам, е една пародия на войната, която поведе Хитлер срещу света. Тоест, историята се повтаря като една пародия. Това е нещо средно между нахлуването в Полша през 1939 г. и войната срещу Финландия“, коментира Канов поведението на Путин и войната в Украйна.

„Това е вкоренено в патологията на едно съзнание и, за съжаление, това не е съзнанието само на Владимир Путин. А е съзнанието на цялата руска нация, която фактически е извън рамките на една нация със здраво съждение и здрав ум. По-скоро напомня на екзалтацията на германския народ по времето на огромните митинги под поздравите на фюрера”, подчерта той.

Подобни новини

Шефът на ООН Антониу Гутериш ще се срещне с Путин в Москва на Светъл вторник

Novinite-dnes.bg

Класическа схема на задкулисието скроена от библиотекарите, ДПС и Гербаджиите /Борисов/ и промотирана от Райчев и Стойчев

Novinite-dnes.bg

Румяна Ченалова: Мозъци се промиват в днешните времена основно чрез медиите

Novinite-dnes.bg

Анна Заркова: Прокуратурата здраво държи курса на самоотвержена борба с полицията

Novinite-dnes.bg

Кольовскк: Предлагам депутатите да се таксуват като автомобили на платен паркинг и да заплащат всеки час, прекаран в парламентарната зала

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар