Новините днес
Политика

Радулов: Прокуратурата не може да влезе в ДАНС, без да ги призове

Службите отдавна са пробити. Това, че са сменени лидерите, не работи. Целият механизъм и цялата структура трябва да бъдат променени. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия проф. Николай Радулов по повод акцията на спецпрокуратурата в ДАНС.

„Прокуратурата не може да влезе в ДАНС, без да ги призове“, каза още той.

Според него има капацитет за смяна на хората, но те не са на управленски нива, а работници.

Той сподели, че към момента нямам по-различна информация от тази в медиите. „Места, където руските специални служби търсят и създават агенция, са места, където има информация. „Най-накрая разбраха, че има такива структури в ДАНС“, каза той.

Проф. Радулов даде пример със строителството на Руски поток, където бяха забелязани хора от руските спецслужби, а ДАНС не си мръдна пръста да провери какво правят у нас.

По думите му това е станало с устна заповед на ръководството на службата, което в ключов момент е излязло в отпуск и е тръгнало на лов. „И го получи от по-високо ниво – от тогавашния премиер“, обясни той.

„Както прокуратурата на Путин се бори с дисидентите, така и нашата се бори с протестиращи през 2020 г. Спомняте си колко хора бяха подслушвани тогава“, каза той.

Подобни новини

Вигенин: Неадекватно е да искаш оставката на военен министър, докато на около 200 км се води война

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков: Русия трябва да спре тази война

Novinite-dnes.bg

Каримански: По 5 канала ме убеждаваха да не бъда кандидатиран за управител на БНБ

Novinite-dnes.bg

Осман Октай: Ще видим как ще се надпреварват партиите с наддаване и обещания за избори през ноември месец. Познавам номерата на политиците

Novinite-dnes.bg

Ноев: Единствено България казва: „Не, не, Путин ще ни нападне и ще се въвлечем във Война

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар