Новините днес
Политика

Рашков отговори на Гешев: Да излезе и да каже, че е излъгал

Хайде сега Иван Гешев да бъде така добър и да опровергае собствените си думи. Да каже дали той не е излъгал…

С тези думи вътрешният министър Бойко Рашков излезе и коментира изявлението на главния прокурор по-рано днес по повод образуваното производство серщу министър Асен Василев. 

“Или Рашков незаконно е придобил документите или те не са истински…”, коментира Гешев.  По-късно обаче Специализираната прокуратура излезе и потвърди, че действително такова производство има. 

Рашков заяви, че се е сдобил с документите “по съвсем законен начин”, за да опровергае лъжите на Гешев, че такова производство няма. 

“На 15 март са изпратени материалите и веднага е образувано досъдебно производство – скорост, с която не може да се похвали образуването на нито едно досъдебно производство, включително за откраднатите пари от АМ “Хемус“, заяви вътрешният министър.

“За това производство Иван Гешев е използвал колежката Паличева от ВКП, която на 15 март е изпратила материалите на Специализираната прокуратура. Изглежда оплакващият се на главния прокурор – Георги Самуилов, е в много тесни връзки с него“, коментира още Рашков.

Престрелките между МВР и прокуратурата продължават вече месеци наред. Последната ескалация дойде след ареста на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, които бяха задържани за 24 часа след безпрецедентна акция на полицията. Прокуратурата обаче отказа да повдигне обвинение и пусна бившия премиер. Причината – липса на достатъчно доказателства. Кирил Петков и Бойко Рашков определиха действията на обвинението като “саботаж”. 

Подобни новини

Румен Радев и Дмитро Кулеба се срещат днес

Novinite-dnes.bg

Нинова към Борисов: Лъжеш! България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

Novinite-dnes.bg

Д-р Михайлов: Петков, Василев и Лорер имат специфично излъчване, характерна аура – без съмнение

Novinite-dnes.bg

Даниел Митов нервно: Само премиерският Фалкон ли ще лети по авиолинията София-Скопие?

Novinite-dnes.bg

Адв. Емил Василев: Търпението ми към нищоправенето на харвардци се изчерпа. Симпатизирах им, гласувах за тях, за да падне Баце, но тези хора за чеп за зеле не стават

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар