Новините днес
Политика

Румяна Ченалова: Прокуратурата на Гешев няма как да застане срещу Борисов

”Прокуратурата на Гешев, формирана години назад и служила на олигархично-мафиотския модел в България, няма как да застане срещу Борисов, Горанов, срещу айсберга на тази върхушка”. Това заяви Румяна Ченалова.

„…Прокуратурата няма да направи нищо и по този казус. Единственият изход е, ако се съберат достатъчно доказателства за извършени престъпления с евросредства, европейски делегиран прокурор да повдигне тези обвинения и да внесе искане за постоянно задържане“, посочи тя.


„Не е ясно какви доказателства са събрани, колко време е работено по преписките, по какви обвинения. Събирането на доказателства не означава винаги извършване на неотложни следствени действия – обиски и изземване на документи. Неотложните следствени действия трябва да бъдат докладвани в съда, самите протоколи да бъдат одобрени от съда. Едва тогава ще можем да преценим дали самите действия, извършени в условията на неотложност, са законосъобразни“, обясни още пред БНР юристът във връзка с ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.


„Като че ли обаче няма воля да бъдат променени нещата. Трябва да се съсредоточат усилията в промяна на Закона за съдебната власт, която промяна да направи първите стъпки към реформирането. Но това никой не го прави“, смята Ченалова.

Подобни новини

Посланик Митрофанова се е извинила на премиера Петков

Novinite-dnes.bg

Подкрепа за българските отбранителни способности е поискал Радев при срещата си с помощник държавния секретар на САЩ

Novinite-dnes.bg

Необходим е период на политическа ферментация след управлението на ГЕРБ,категоричен е Димитър Луджев

Novinite-dnes.bg

Корнелия Нинова към Борисов: Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е. За вас е важна доставката на оръжия, за нас храната и доходите на хората

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков: Тодор Тагарев е предложението ни за нов министър на отбраната

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар