Новините днес
Свят

Русия: Враждебните действия на ЕС няма да останат без отговор

Москва няма да остави без отговор враждебните действия на Европейския съюз и се надява, че Брюксел ще разбере, че конфронтацията с Русия не е в неин интерес, каза в интервю Николай Кобринец, директор на отдела за общоевропейско сътрудничество в руското МВнР за РИА Новости.

„Действията на ЕС няма да останат без отговор. В страните от ЕС може би най-накрая ще разберат, че конфронтацията не е в техен интерес. Безотговорните санкции на Брюксел вече се отразяват негативно на ежедневието на обикновените европейци. <…> готови ли са от собствения си джоб да платят за по-нататъшни убийства на цивилни в Украйна, за превръщането на Европа от регион на сътрудничество и стабилност в зона на конфликт? Не мисля така“, коментира дипломатът.

„Ние няма да действаме като вносители на петиции по отношение на премахването на санкциите. Имаме граница на безопасност. И Европейският съюз не е центърът на вселената“, каза още той.

Подобни новини

Задължителен PCR тест за влизане в Гърция от днес

Novinite-dnes.bg

Високопоставен служител на САЩ: Русия е преместила около две трети от войските си от района на Киев. Очаква се да бъдат преоборудвани и след това преразпределени в останалата част от Украйна

Novinite-dnes.bg

Песков обяви условията, при които Русия ще спре военните действия в Украйна

Novinite-dnes.bg

Димитър Байрактаров: В България мъжете от Украйна, здрави и прави се разхождат с Азовски знамена и плачат, като ощипани моми, че им крадели номерата на скъпите возила

Novinite-dnes.bg

Битката за Донбас – нaй-гoлямaтa вoeннa битĸa cлeд Bтopaтa cвeтoвнa вoйнa

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар