Новините днес
Свят

Руски бомбардировачи летят над Беларус

Русия изпрати днес два свръхзвукови бомбардировача с голям обсег да патрулират над съюзничката ѝ Беларус на фона на нарастващо напрежение във връзка с Украйна, съобщава БТА, цитиран от Novini.bg

Руското министерство на отбраната съобщи, че двата бомбардировача Ту-22М3 са отработвали взаимодействие с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана по време на 4-часова мисия. Вече имаше няколко подобни полета над Беларус, която граничи с Украйна.

Мисията беше извършена на фона на прехвърлени от Кремъл войски от Сибир и Далечния изток в Беларус за широкообхватни военни учения.

Разполагането на тези войски се прибави към струпването на военна сила близо до Украйна, подхранващо страхове в Запада от възможно нахлуване.

Русия отрича планове за нападение срещу съседна Украйна, но настоява САЩ и съюзниците им да дадат обвързващо обещание, че няма да приемат Украйна в НАТО или да разполагат нападателни оръжия и да изтеглят военните на алианса от Източна Европа. Вашингтон и НАТО отхвърлиха тези искания.

Подобни новини

Зеленски: Колко мъртви руски войници са достатъчни на Путин?

Novinite-dnes.bg

Зеленски настоява за лична среща с Путин

Novinite-dnes.bg

/ВИДЕО/ Украинското разузнаване: Започна „ловът на месаря от Буча” – руски командир

Novinite-dnes.bg

The Telegraph: Путин натиска генералите си за голяма победа преди 9 май?

Novinite-dnes.bg

Киев не се отказва от членство в НАТО, готов е за всички сценарии

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар