Новините днес
Свят България

Руски правителствен самолет прелетя над България

Босненски и сръбски медии съобщиха, че тази сутрин през територията на България е прелетял самолет от президентския флот на Русия. Самолетът е кацнал в 09.26 часа тази сутрин на летището в Белград „Никола Тесла“. Официален представител на правителството на България е потвърдил тази информация.

Източникът уточнява, че става въпрос за разрешен полет от Министерството на външните работи, който е имал хуманитарна цел – прибиране на руски дипломати, предава БГНЕС.

Той е излетял от Сочи и е прелетял през въздушното пространство на България, която още през месец февруари тази година съобщи, че забранява полетите на руския самолети през нейна територия. Това съобщи разследващият сайт „Изтръга“, който публикува и карта с маршрута на руския самолет ИЛ-96-300.

Руски правителствен самолет прелетя над България
Източник: БГНЕС

От публикуваните документи стана ясно, че машината е навлязла в родното небе между Варна и Бургас и го е напуснала в района на Видин. Полетът е започнал в 08.02 часа руско време и е приключил в 09.26 часа сръбско време. Той е регистриран и от известния сайт Flightradar.24

Подобни новини

Любо Кольовски: Дали големите телевизии в Европа излъчват регулярно всекидневните дефилета на Зеленски така, както това правят нашите „големи“ телевизии?

Novinite-dnes.bg

Намушкаха 15-годишно момче в Благоевград

Novinite-dnes.bg

Стефан Янев: Утре поставяме началото на българския възход

Novinite-dnes.bg

Путин към Украйна пред Макрон: Харесва ти или не, красавице моя, ще търпиш

Novinite-dnes.bg

Прокуратурата разследва умишлен палеж след пожара в Благоевград

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар