Новините днес
Свят

САЩ наложи нови санкции срещу семейството на Песков и хора от руската банка ВТБ

САЩ наложи още санкции заради войната в Украйна. Сред новите мишени са десет души в състава на Управителния съвет на руската банка ВТБ.

12 депутати от Думата и семейството на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, също са санкционирани,  се казва в съобщение на американското министерство на финансите.

Въведени са санкции в частност на съпругата на Песков- олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка, както и на двете им пълнолетни деца.

Министерството на финансите на САЩ обвини лицата, на които бяха наложени санкции, в подкрепа за нахлуването на Русия в Украйна.

Финансовото министерство продължава да държи отговорни руските официални представители за това, че позволяват на Путин да води неоправдана и непровокирана война, каза министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън.

САЩ въведоха санкции против ръководството на руската банка Новикомбанк и срещу компанията „ABR Management“ заради кризата в Украйна, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс.

Държавният департамент въвежда санкции срещу четирима ръководни членове на Новикомбанк, включително срещу директора на банката Елена Георгиева.

Въвеждат се санкции и срещу „ABR Management“ и четирима членове на управителния съвет на компанията, включително срещу вицегубернатора на Санкт Петербург Владимир Княгинин.

Санкциите са последните от серията наложени мерки от страна на САЩ, включително срещу руския президент Владимир Путин и срещу руската Централна банка, отбелязва Ройтерс.

Подобни новини

НОВИНИ

Novinite-dnes.bg

Киев: Имало е покушение срещу Владимир Путин

Novinite-dnes.bg

Бивш автор на речите на Путин: Той целеше украинците да се предадат, а Зеленски да избяга в САЩ

Novinite-dnes.bg

Европейският комисар по транспорта Адина Валян призова страните от ЕС спешно да помогнат за ускоряване на коридорите по суша за износ на украинско зърно и избягване на продоволствена криза заради блокадата на Черно море.

Моника Бояджиева

Появиха се подробности за октомврийските обиски в домовете на руския милиардер Олег Дерипаска в САЩ

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар