Новините днес
Новини

Шефът на „Булгаргаз“: Днес обявяваме търгове за доставка на втечнен газ

Това обяви Деница Златева

„Булгаргаз“ обявява днес търгове за доставка на втечнен природен газ. Това обяви на брифинг изпълнителният директор на дружеството Деница Златева. По думите й тази мярка е продължение на усилията на служебния кабинет да осигури диверсификация на източниците.


„Водим интензивни преговори за осигуряване на регазификация за ноември и декември”, обяви още Златева. Тя допълни, че „Булгаргаз” води паралелни разговори за осигуряване на допълнителни слотове в Турция за 2023 година. Страната ни стартира и търгове за дългосрочни доставки на газ за периода 2024-2034 г.

Златева обясни защо дългосрочните преговори стартират сега. „Защото този търг, за разлика от краткосрочния и средносрочния, ще премине през няколко етапа и ще обхване период от 6 месеца. Т.е. оценката и изборът на доставчици ще се случи през месец март 2023г.


Министърът на енергетиката Росен Христов увери, че служебното правителство е фокусирано да осигури доставки на газ минимум до края на отоплителния сезон. Идеалният вариант бил доставките да бъдат гарантирани до края на 2023 г. „Ние вратата на никого не затваряме. Преговорите с „Газпром” продължават”, категорично заяви енергийният министър,пишат от нова.

Подобни новини

Атанасов: Ива Митева днес е с ИТН, утре може да е с друг

Novinite-dnes.bg

Костадин Костадинов: Председателката на Възраждане е жената оказала спешна помощ на удареното от мълния момиче

Novinite-dnes.bg

Директорите на училища искат извънредна ваканция от 28 януари до 2 февруари

Novinite-dnes.bg

Президентът Радев: Партиите ги е страх да поемат управлението през зимата

Novinite-dnes.bg

Политологът Милен Любенов: Ако може, Радев ще управлява постоянно със служебен кабинет

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар