Новините днес
Политика

Шоу в парламента между ГЕРБ и шефа Никола Минчев

Искането на ГЕРБ министър-председателят Кирил Петков да бъде извикан за изслушване в Народното събрание, предизвика напрежение в пленарната зала на Народното събрание. Председателят Никола Минчев се наложи да влезе в диалог с депутатите от опозиционната група, които настояваха за идването и на икономическия министър Корнелия Нинова.

Депутати от ГЕРБ заявиха, че се създава паника заради отмененото заседание на правителството днес и трябва да бъдат дадени обяснения има ли форсмажорни обстоятелства около ставащото в страната. В отговор бяха обвинени от управляващите, че самите те провокират паника с искането си за спешно изслушване на премиера.

Тома Биков пък провокира БСП, като заяви, че партията е форсмажорното обстоятелство в българската политика от години. „Не искаме Корнелия Нинова, искаме Кирил Петков да ни отговори на въпросите”, заяви депутатът.

„Като го повторите 10 пъти, мислите ли, че увеличавате шанса това да се случи? По-скоро е обратното”, заяви председателят на парламента Никола Минчев. В отговор от групата на ГЕРБ попитаха го попитаха от място дали се е обадил на Кирил Петков. „Какво значи „обадихте ли му се”? Да сте ме видели да говоря по телефона докато водя заседанието?”, отвръна Минчев. След това ГЕРБ поиска почивка, за да бъде съобщено на министър-председателя, че опозицията иска да дойде в Народното събрание.

Подобни новини

Янаки Стоилов: ВСС трябва да разгледа задълбочено въпроса за отстраняването на Гешев, без да се впуска в сложни процедурни дискусии

Novinite-dnes.bg

Бойко Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

Novinite-dnes.bg

Гешев ще отговаря за кюлчетата и „БарселонаГейт“ пред комисията LIBE в Брюксел, а прокуратурата го вижда като ”работно посещение”

Novinite-dnes.bg

Христо Иванов: Иван Гешев държи прокуратурата като заложник

Novinite-dnes.bg

Николай Василев: Ако войната продължи, Русия ще преживее това, което България преживя през 1997 г.

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар