Новините днес
Икономика

Симеон Дянков за газа: Видяхте, че България беше една от двете страни, на които им врътнаха кранчето. Не трябваше да се колебаем, а веднага да потърсим други начини за доставка на газ

„На първо време ще загубим – това трябва да е ясно. Ще загубим разликата от цената на газа, който получавахме, срещу цената на газа, който трябва да търсим около нас.

И ако видим цената на газа в Гърция, който можем да купим в този късен етап, защото правителството закъсня, в Италия, Унгария, Словакия и Румъния – става въпрос за една разлика с 20-30-40 процента по-скъп газ.

България това ще получи през следващите месеци”. Това заяви пред Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков в отговор на въпрос колко ще ни струва текущата газова криза.По думите му никой не е бил подготвен за войната в Украйна.

„Трябва да отчетем това. Правителството догонва. Но можеха да се направят някои неща веднага от този кабинет – преди месец-два, а не да се изчаква до този момента с тази колеблива позиция за Украйна. Дали сме на страната на Украйна, дали стоим от страни и гледаме.

Видяхте, че България беше една от двете страни, на които им врътнаха кранчето. Не трябваше да се колебаем, а веднага да потърсим други начини за доставка на газ. В Катар, в Египет – има около нас производители.

Сега тепърва трябва да се направи това, но не мисля, че кабинетът е тръгнал по този път”, подчерта Дянков.

Подобни новини

Ще е изключително трудно да останем без хляб,но въпросът е колко ще струва,коментира Пламен Абровски

Novinite-dnes.bg

Иван Нейков: Не може да имаш силна икономика с ниски заплати

Novinite-dnes.bg

Мика Зайкова: Това е само началото

Novinite-dnes.bg

Очакват двоен скок в цените на основните храни

Novinite-dnes.bg

Заведенията: Удрят ни, защото не свеждаме глава

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар