Новините днес
Политика

Слави Василев: Начинът, по който се управлява държавата, включва сакове с пари, теглене на много пари в брой

”Арестът на Борисов е неочаквано събитие, особено направено по този начин. То доказва няколко неща – едно, от които е, че в България възмездие и справедливост няма как да има без реформа на прокуратурата. Никой не може да каже дали Борисов е виновен, или не, дали той е корумпиран, или не, но сигналите в тази посока в продължение на години са, че по-скоро отговорът е да.

Усещането в обществото е, че в България корупцията по високите етажи на властта е факт, с който се сблъскваме всеки ден и начинът, по който се управлява държавата, включва сакове с пари, теглене на много пари в брой”.

Това коментира политологът Слави Василев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че корупцията в България ще остане ненаказана, докато институциите не се освободят от зависимостите, които ги държат.

„Единственият полезен ход на МВР в тези ситуации е да излизат с доказателства, публичност, информация, която да насочва вниманието на обществото в онази теза, която разследващите органи на МВР са събрали, за да може обществото да поставя все повече и повече натиск върху прокуратурата, защото нейното бездействие е очевидно. Тази битка ще продължи, надявам се МВР да покаже какви са доказателствата“, подчерта Василев.

Подобни новини

Румен Радев: Разрешаването на кризата в Украйна няма да стане чрез използване или заплахи със сила, а чрез диалог и дипломатически средства

Novinite-dnes.bg

Радев: „Смачкани” досъдебни производства, преследване на неудобни… Спецсъда не дава аргументи в своя защита

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков: Безумие! Божков иска да даде информация, а прокуратурата не я интересува

Novinite-dnes.bg

Томислав Дончев: Цели се обезглавяване на опозицията с ареста на Бойко Борисов

Novinite-dnes.bg

Константинова: България е на първо място по процент на регистрация за временна закрила

Луиза Яканаджиян

Оставете коментар