Спецпрокуратурата: Няма задържани полицаи за трафик на мигранти

Информацията за един полицай от седемте души, задържани при акцията срещу групата за трафик на мигранти, е невярна. Опровержението дойде от специализираната прокуратура. По-рано днес стана ясно, че група за трафик на мигранти е била разбита при спецоперация на ГДБОП, ДАНС и Министерството на вътрешните работи, като се твърди, че един от арестуваните е служител на жандармерията.

  Отхвърлиха приемането на България в Шенген

„Жандармерия е разпитан само като свидетел по това дело и срещу него не са повдигнати обвинения“, пишат те.

Припомняме, че от МВР съобщиха, че това е едно от общо 25 производства, по които главният секретар на МВР е отправил предупреждение до Инспектората на ВСС за необосновано забавяне от страна на прокуратурата. Разработката започна през 2018 г. За забавянето говори вътрешният министър Бойко Рашков, когато представи доклада си в МВР преди дни.

  Отхвърлиха приемането на България в Шенген

Заради закъсненията сирийският лидер бяга зад граница от години и ще бъде обвинен задочно, казаха разследващи. Има доказателства, че сириецът е радикализиран и е възможно освен трафик на мигранти да е участвал и в осигуряването на терористи. Именно поради тази причина ДАНС се включва в разследването на организацията.

Прочетете също

Илиян Василев: Шантаж е заплахата на „Лукойл”, че ще затвори

Нашата държава не може да си позволи това, заяви бившият дипломат Заплахата на „Лукойл”, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *