Новините днес
Криминално

Срещу Борисов, Горанов и Арнаудова е образувано досъдебно производство за изнудване

Срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов е образувано досъдебно производство за изнудване, извършено в периода 2015 – 2019 година, съобщи БНР.

Малко след като от МВР съобщиха, че тази сутрин в 10.00 часа прокуратурата е била уведомена за започнало в условията на неотложност разследване срещу бившия премиер Бойко Борисов, от държавното обвинение съобщиха, че това е станало по факс, изпратен от разследващ полицай от Главната дирекция „Национална полиция“. Делото е за изнудване.

24-часовото задържане на Бойко Борисов приключва тази вечер в 21.40 часа, около полунощ на Владислав Горанов и в 02.00 часа на 19-и март на Арнаудова.  Така, че това е времето, около което може да се очаква решението на Прокуратурата.

Не се съобщава кой е изнудваният, но вицепремиерът Асен Василев вече обяви, че това е намиращият се в Дубай Васил Божков. От държавното обвинение цитират факса от МВР, че първото действие по разследването е бил разпит на свидетел. Както съобщи по-рано днес, това е бил премиерът Кирил Петков. По-късно трябва да стане ясно ще бъдат ли обвинени Борисов, Горанов и Арнаудова и ще излязат ли на свобода или арестът им ще бъде удължен.

Подобни новини

Влак блъсна лек автомобил на жп прелез край Дупница

Novinite-dnes.bg

Изстреляни 11 куршума получи бизнесмен по колата си в Сливен

Novinite-dnes.bg

Лавина в Пирин уби мъж

Novinite-dnes.bg

Над половин килограм марихуана иззеха служители от РУ-Труд

Novinite-dnes.bg

МВР разобличи Костадин Костадинов в лъжа, че украинци са били възрастен мъж София

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар