Новините днес
Политика

Стефан Янев: Различията с премиерът са още от самото начало. Търся съмишленици за нов партиен проект

Бившият служебен премиер, а после и бивш министър на отбраната Стефан Янев призна в национален ефир, че различията му с настоящия министър-председател Кирил Петков са още от самото начало. Янев потвърди, че търси съмишленици за нов партиен проект, но всички медийни съобщения, излезли досега, били спекулации.

„Българският парламент гласува моята оставка. Взимането на решение за напускане на правителството е актът на искане на оставка, очевидно премиерът взе това решение. Личния разговор няма да го коментирам, но от самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство, ние усещахме различия. Най-общо казано – различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя – да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в „отбора“, както го нарича премиерът Петков. Това не беше отбор“, обясни Янев пред БНТ.

Той потвърди, че търси съмишленици за създаването на нов партиен проект, но е категоричен, че всички медийни съобщения, излезли досега, са спекулации.

„Ако намерим достатъчно хора, които споделят общи идеи и ценности за развитието на България, ще излезем с лицето си и ще поискаме българският народ да ни гласува доверие“, заяви бившият военен министър, а основният проблем, към чието разрешаване ще се стремят, е кризата в политическото представителство и националният интерес на България.

„Опасно е правителството да говори с два различни гласа за войната в Украйна .Българските граждани са достатъчно стресирани от войната и от факта, че не знаят какво да очакват в обозримото бъдеще“, коментира още Стефан Янев.

Подобни новини

Кирил Петков: Всеки говори за падане на кабинета. Не мисля, че ще падне

Novinite-dnes.bg

В Пристое Мустафа Карадайъ:Ще обявим курс за предсрочни избори,когато се подготвим за тях

Novinite-dnes.bg

Никола Минчев: Бих дал много ясна негативна оценка не на самия протест, а на желанието на определени хора да ескалират ситуацията, така че да доведат до сблъсъци и щурмуване на парламента

Novinite-dnes.bg

Люба Кулезич: Радев изглежда готов да захвърли в килера все още новичкия си мундир на натовски генерал и да развее бялото знаме пред агресора

Novinite-dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ: Народът се мрази, Радев направи така, че хората да се мразят

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар