Стефан Янев: Винаги съм казвал, че преди да стигнем в конкретика за какво ще се случи с третия мандат, трябва да изчакаме първите два

Не мисля, че назрява революция, нито че ние я правим, но такава революция е възможна. Ако не овладеем тенденциите и процесите в обществото, ако не излезем от политическата, икономическата, инфлационната и военната криза, ние сме в състояние да тръгнем и в тази посока. Това заяви Стефан Янев, лидер на „Български възход”, в ефира на бТВ.

„Винаги съм казвал, че преди да стигнем в конкретика за какво ще се случи с третия мандат, трябва да изчакаме първите два. Диалог има между париите – може би не този, който ще доведе до категорични резултати и отговори, но все пак има диалог”, смята той.

Той е категоричен, че води диалог с всички: „Бяхме първопроходци в търсенето на този диалог – направихме предизборна кампания, без да сме срещу никого. Идвайки третият мандат при нас, ние имаме план. Той е прост – започваме диалог с всички партии, като ще направим това действие по низходящ ред – започвайки от най-малко представената партия, първо „Демократична България”, накрая ГЕРБ.”

„Целта е да има мнозинство с 160+ депутати. Важна е програмата на потенциалното правителство. Аз ще поема отговорност да водя такъв тип преговори, а в последствие ще се реши кой ще бъде премиер. Неофициално сме говорили с президента по някои теми, но по тази тема – не”, каза още той.

„В момента украинската армия се справя добре. Мирните преговори ще започнат тогава, когато една от страните отстъпи. Докато не се стигне до взаимен компромис, няма как да се стигне до примирие”, допълни той.

Прочетете също

Николай Денков: Добра еволюция е да има двама кандидат-премиери от научните среди, преди 10 години хората в БАН ги наричахме синодални старци

„Добра еволюция е да има двама кандидат-премиери от научните среди, преди 10 години хората в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *