Новините днес
Мнения

Страхил Ангелов: Считам, че е време прокуратурата да провери „новия“ път на доставки на същия газ, който ни е „спрян“

Наближава извънредното заседание на българското Народно събрание, на което ще бъде гласувано проекто-решение за предоставяне на военна помощ на Украйна.

Естествено, от различни посоки, основно от средите на президентството и доскорошните му „другари“ от психясалата троцкистка десница, като в това число вече спокойно може да се прибави и ГЕРБ, започнаха да се правят внушения, че и сега България изнася военна продукция за Украйна и парламента просто щял да официализира това.

И разбира се, като основен „износител“ бива сочен председателят на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова – основен враг на всеки български „демократ“.

Истината обаче е съвсем друга. Едно е производител и лицензирани фирми, които оперират на този пазар, да продават оръжие и боеприпаси на трети страни или фирми и впоследствие тази продукция да се озове в Украйна, а съвсем различно е България като държава да отвори армейските складове и да „дари“ съдържанието им на една от страните в конфликта.

БСП е против това и опитите да се лансират твърдения, че и в момента „даваме“ оръжие на Украйна и въпросното решение на НС е просто формализъм, са нагла и цинична лъжа!

Между това една държава да ДАДЕ официално оръжие и боеприпаси, част от оборудването на въоръжените и сили и това производител да ПРОДАДЕ разликата е огромна!

П.С. След като скъсахме с „Газпром“ някой да обясни от кого сега ще купуваме руския газ и на каква цена. Доставките си ги спряхме ние, а не Путин, защото отказахме да си платим.

Считам, че е време прокуратурата да провери „новия“ път на доставки на същия газ, който ни е „спрян“. Зад антируската риторика май се крие нещо съвсем различно – да се извади „Булгаргаз“ от играта и да бъде заменен с по-подходящ и надежден търговец със сметка в Панама вместо в България…..

Страхил Ангелов, Фейсбук

Наближава извънредното заседание на българското Народно събрание, на което ще бъде гласувано проекто-решение за…

Публикувахте от Strahil Angelov в Неделя, 1 май 2022 г.

Подобни новини

Емил Василев: Независимо дали Русия е царска, съветска или путинска, имперската й политика през последните 300 години е една и съща

Novinite-dnes.bg

Милен Милушев: Зеленски нямал ракети, нямал самолети, но ефирно време да разпалва световна война има

Novinite-dnes.bg

Захарова се подигра на Запада със снимка: „Утрото на 16 февруари 2022 година“

Novinite-dnes.bg

Илиян Василев: Толкова много медии фалираха, толкова много журналисти останаха без работа. Някой да плака за тях?

Novinite-dnes.bg

Стефан Гамизов: Спешно Украйна трябва да се сдобие с тежко въоръжение и всякаква помощ да разгроми руската агресия

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар