Новините днес
Мнения

Теодор Ушев: Путин успя с арогантността си да помогне на Зеленски в най-важната му победа

Пропагандата. Често срещам тук споменаването на думата пропаганда в негативен аспект.
В една война, едно от най-силните оръжия е пропагандата. Ето накратко субективното ми наблюдение на бивш „рекламист“ върху войната на Путинофашизма срещу Украйна.

  1. Ясно излагане на тезите. Тук Украйна печели „на нула“. До такава степен, че Путин дори „Добър ден“ да каже, никой не му вярва. Основен принцип на добрата пропаганда е – не лъжи! Приеми фактите, каквито са, и ги използвай умело за защита на тезите си. В съвременното свръхтехнологично медийно пространство всичко е на показ – и никаква цензура не може да скрие истината. Истината е сила, дори когато не е в твоя полза.
  2. Фактът, че Зеленски е актьор помага изключително на Украйна. Той знае как да натисне правилната емоционална струна. Така той спечели на страната на Украйна целия свят. А киселата, гризачоподобна физиономия на Путин, цинизма и заядливото му, подигравателно поведение, може да впечатли само някои полуграмотни индивиди, свикнали да бъдат унижавани. Респект към опонента – този урок руснаците никога не го научиха, нито в спорта, нито в политиката.
  3. Медийното присъствие.
    Съкрушителните кадри за руското насилие над мирното население на Украйна са навсякъде. Докато руснаците само разказват „сказки“ и мистични приказки за някакви жертви на украинците, някакви конспирации, без кадри, без репортажи, без разтърсващи свидетелства, без документи.
    Това е така, защото те лъжат. Техните истории са измислени. А днес трудно се монтират „фейк“ документи – ще ги хванат веднага.
  4. Мотивация на населението и армията. И тук актьорският талант на Зеленски е решаващ. Той успява да мотивира всички – не само украинците. Войната за тях е свещена, отечествена. Тя е борба за цивилизация, демокрация, право на свободен избор. Зеленски побеждава всеки ден. Ракетите може да разрушават градовете, но духът на украинците остава непокътнат. Идеологическите оръжия на руснаците са повредени. Руските войници не вярват в тази война, обезверени са, наплашени. Путин не умее дори това. Руските „идеолози“ толкова години не успяха да измислят дори най-елементарна доктрина, мотивация, цел, идеология. Прословутото Z е пълна самодейност, аматьорщина – първо, този знак навява алюзия със свастика, което обслужва идеално тезата, че Путин е нацист.

Накратко – пропагандата на Русия се провали. Руските артисти са отвратени от Путин, интелектуалците са срещу него.
Останаха му само гръмогласни, платени клакьори, които със секването на паричните приходи ще губят все по-драстично глас.
Той успя с арогантността си да помогне на Зеленски в най-важната му победа – във формирането и затвърждаването на Украинската нация. Нация, която буди респект, почит и уважение в очите на западния човек.

А това значи само едно – Русия вече е загубила тази война. И последствията за тази държава ще са съкрушителни.

Пропагандата. Често срещам тук споменаването на думата пропаганда в негативен аспект.В една война, едно от най-силните…

Публикувахте от Theodore Ushev в Сряда, 16 март 2022 г.

Подобни новини

Иван Бакалов: Всички са се вторачили в Путин, забравиха Гешев, забравиха демонтирането на Борисов

Novinite-dnes.bg

Даниел Божилов: Голяма файда, че ще плащам 3лв. и отгоре за литър гориво с вашата отстъпка при положение, че преди да се пръкне крадливата ви подмяна бензина беше 2,50 без кириливата ви отстъпка

Novinite-dnes.bg

Теодор Ушев: България е бедна, защото изскачаха от мазетата на комунизма, едни ретроградни Zомбита, които съсипваха още в зародиш всякакъв порив за нормалност, за благополучие

Novinite-dnes.bg

Илиян Василев: Борисов търси съюз защото е разбрал че Пеевски го е хвърил под рейса

Novinite-dnes.bg

Миролюба Бенатова: Обидите и квалификациите са сред инструментите на пропагандата. „Умнокрасивитет“ и „жълтопаветник“ са такъв пример

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар