Новините днес
Политика

Тихомир Стойчев: Корупцията не е само инструмент за забогатяване на политиците, тя е инструмент и на шпионажа

За Бойко Борисов е пълно с информация в касите на службите, но никой не си направи труда да я систематизира, за да се види къде има престъпление, къде не. Това каза пред bTV Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП.

„Всичко зависи от политиците, разцветът на организираната престъпност е резултат от политическия ни естаблишмънт. Всички използват системата за сигурност“, добави той.

Според него голяма част от хората в изпълнителната власт били случайни. Стойчев даде пример с шефа на Съвета за сигурност: „Това е някой си Петър Петров, който бил личен избор на премиера“.

Тихомир Стойчев предупреди още, че ако не се използва правилно потенциала на системата ни за сигурност, може да се стигне не само до провала на едно правителство, а и на целия политически модел, като възможен резултат и преминаването ни от парламентарна към президентска република.

„Корупцията не е само инструмент за забогатяване на политиците, тя е инструмент и на шпионажа“, добави той.

Подобни новини

Нинова към Борисов: Лъжеш! България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

Novinite-dnes.bg

Настимир Ананиев: Собственик на една от най-големите автобусни компании е депутат от ГЕРБ

Novinite-dnes.bg

Илиян Василев: Асен и Кирил така и не разбраха – няма място за никакви практики от миналото. Народът е лъган прекалено дълго, за да допусне нови „играчи“.

Novinite-dnes.bg

Организирано ли е дестабилизиране на правителството?

Novinite-dnes.bg

Христо Проданов, БСП: Искаме мирно решение на конфликта. Войната трябва да приключи час по-рано. Нашата позиция е, че във война няма победител

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар