Тодор Беленски: За съжаление европейските елити сякаш се връщат назад в еволюционната стълбица

Отдавна не сме си обсъждали геополитиката. Като цяло не смятам, че социалните мрежи са най-удачното за това място, но докато нямаме по-адекватна платформа и това върши работа.

Да си обсъждаме военно-полевите действия ми се вижда почти безпредметно, защото е очевидно, че сме във фаза на поддържане на тлеещ конфликт.

Като база използвам едно изказване на Лавров, което не е ново, но не съм сигурен дали цялата аудитория е запозната с него, поради специфичната ситуация в родните медии и непознаването на руския от повечето младоци.

Защо това изказване на Лавров е важно и базово и то именно в тази си част? Причината е, че той на практика предупреждава Китай за тяхното геостратегическо обграждане в стил анаконда от САЩ, което се случи и по отношение на Русия.

Това ми се струва и като вид застраховка, че ако нещата отидат в неприятна за Русия посока, Китай ще бъде принуден да им окаже решителна помощ, защото в противен случай сам се превръща в своеобразна „мръвка“ на американската софра.

А тук квази-медиите ни замълчаха, защото трудно биха могли да обяснят как обграждането е всъщност „отбранителна линия“.

Големият въпрос на повечето хора е защо Русия бави настъплението. Възможните варианти за мен са два. Чака благоприятно развитие от изборите в САЩ и намаляване на военната помощ за Украйна.

Вторият е изчакване на подмяната на европейските елити, като следствие на икономическата и енергийната криза. Според мен обаче това е наивно, защото гражданите в Западна Европа за жалост вече са станали жертва на зомбитата. И в скоро време няма да има никакво сближаване на отношенията между западноевропейците и руснаците, дори на чисто човешко ниво.

Последното, на което искам да ви обърна внимание е хладнокръвният изказ на Лавров. Само го сравнете с емоционално-истеричните вопли на Фон дер Лайен и себеподобните й. За съжаление европейските елити сякаш се връщат назад в еволюционната стълбица…

Тодор Беленски, Фейсбук

Отдавна не сме си обсъждали геополитиката. Като цяло не смятам, че социалните мрежи са най-удачното за това място, но…

Posted by Todor Belenski on Friday, December 16, 2022

Прочетете също

Кеворк Кеворкян: Далаверата зад паметника

Дивата приватизация на Костов вървеше с пълна сила, когато през август 1999 година взривиха мавзолея …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.