Този сладкиш дълго ще се помни! Копринен усет и разтапящ вкус – вижте само колко е лесен

Толкова сочен и с нежна консистенция, че веднага се топи в устата, а изглежда толкова декоративно, че можете да го сервирате пред скъпи гости, дори и за най-празничните поводи.

При нас е редовен десерт, особено когато свекърва ми идва у нас, защото тя го прави и нейното мнение е много важно за мен. Състои се от 3 слоя – блат, пудинг и глазура, той е много богат и затова всички го обичат.

Имате нужда от няколко съставки и още няколко минути, за да ги смесите, след което просто го сложете във фурната. Вероятно имате всички съставки у дома, така че можете да го направите веднага и да го тествате на вкус. Моите ме молят да им го правя всеки уикенд, много го харесаха. Ето какво ви трябва за този сладкиш Черно и бяло :

Сладкиш Черно и бяло

Продукти: 

800 мл прясно мляко

4 пакетчета ванилова захар (40-50 g)

2 пакетчета ванилов пудинг (общо 80 g)

За блата: 

5 яйца

250 г захар

1 ванилова захар

100 мл олио

100 мл прясно мляко

250 г меко брашно

1 пакетче бакпулвер

30 г какао

За глазурата: 

400 мл заквасена сметана

120 г пудра захар

Приготвяне: 

Първо направете пудинга, защото трябва да изчакате да изстине преди да го сложите върху блата. Сложете 2 пакетчета пудинг с вкус на ванилия в дълбока купа и отделете около 100 мл от общото количество прясно мляко за разреждане на пудинга на прах.

Разбийте добре с миксер на по-ниска скорост или с телена бъркалка, а останалото мляко сложете в тенджера да заври. Щом заври, намалете котлона или оставете тенджерата настрана, след което добавете 4 пакетчета ванилова захар (или на вкус) и разбития пудинг.

При непрекъснато бъркане варете до получаване на желаната консистенция на пудинга. Пудингът трябва да се охлади напълно, а отгоре се покрива с прозрачно фолио, за да не хваща коричка.

За блата: Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците докато станат на пяна и стегнат. Добавете захарта към жълтъците и разбийте с миксер, докато се смесят в кремообразна гъста смес. Добавете ваниловата захар, олиото и млякото, след което продължете да разбивате, докато се смесят всички съставки.

Разбъркайте брашното, какаото и бакпулвера настрани и постепенно ги добавете към жълтъчната смес. Внимателно се смесват без да стават бучки от брашното. Когато сместа е загладена, смесете я с белтъчната пяна, като внимавате да запазите пухкавата й структура.

Намаслете стандартна тава за печене и я поръсете с малко брашно, като изтръскате излишното. Изсипете кафявата смес, която ще печете като блат, а след това с помощта на лъжица на отделни места сложете от пудинга, все едно слагате топки сладолед.

Така пудингът ще се разтече по цялата торта при печенето и ще бъде много сочен отвътре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Преди да приключи печенето, направете глазурата от 400 мл заквасена сметана, разбъркана с пудра захар.

Когато блатът е изпечен, се залива с тънък слой от глазурата, заглажда се и се слага отново във фурната да се пече на същата температура за още 10 минути. Когато сладкишът се охлади, сервирайте нарязан на кубчета. 

Прочетете също

КАДРИ ОТ ДРОН: Вижте активизиралия се вулкан Шивелуч в Русия

Това е един от най-активните кратери в региона За да гледате видеото натиснете ТУК Вулканът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *