Учен разкри кога ще станем безсмъртни

Футуристът, компютърен учен и изобретател Реймънд Курцвейл прогнозира кога човечеството ще успее да постигне безсмъртие. Според него това ще стане до 2029-2030 г., пише Telegram, цитирани от Novini.bg.

Kурцвейл до този момент хората ще „увеличават продължителността на живота си с всяка година“. Той определи, че през следващите години нанороботите ще помогнат на хората да се отърват от болестите, благодарение на което човечеството сериозно ще увеличи продължителността на живота.

Ученият смята, че до 2030 г. изкуственият интелект ще започне да се развива самостоятелно.

Очаква се с течение на времето изкуственият интелект да достигне способности, присъщи за хората. Изследователят смята, че след седем години ще започне процесът на сливане на човек с AI, в резултат на което до 2045 г. ще бъде създадено поколение киборги, пише още Телеграф.

Тази комбинация ще увеличи възможностите на мозъка с 10 хиляди пъти, което ще позволи да се комуникира с множество компютри по света. Така тази нова група хора не само ще има по-голяма продължителност на живота, но и ще бъде по-интелектуално развита.

Прочетете също

Яйца с кашкавал и чушки

Необходими Продукти яйца – 7 бр. чушки – 6 – 7 бр. червени кашкавал – 150 г олио …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.