Новините днес
Свят

Украинци в руски униформи щели да разстрелват цивилни в Одеска област, твърдят от посолството на Руската федерация у нас

Украинци в руски униформи щели да разстрелват цивилни в Одеска област, твърдят от посолството на Руската федерация у нас. Това е поредната провокативна публикация от страна на представителството на Кремъл в София.

Според съобщението в Одеско се подготвя “поредна чудовишна провокация”, целяща да обвини руските военни в “така наречените военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители”. 

Според нарисувания от руското посолство сценарий едно от подразделенията на украинската служба за сигурност планира да се преоблече в руски униформи и демонстративно да разстреля мирни жители в Одеска област. 

Това изявление идва на фона на предупрежденията на началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, че руските специални служби планират да извършат терористични нападения на територията на Русия, за да засилят антиукраинската истерия.

Ето и цялото съобщение:

Извънредно изявление на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна:


Според наличната достоверна информация, службата за сигурност на Украйна (СБУ) подготвя поредна чудовищна провокация за да обвини руските военни в т.н. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област.
С тази цел в близко време се планира да се преоблече едно от подразделенията на СБУ във формата на руските военни и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители.


Снимки и видео от тази акция с уж „безчинствата на руснаците“ за незабавно цинично разпространяване на фейкове ще бъдат публикувани от украински и западни информационни агенции.


Подготвяната се провокация на украинските власти демонстрира безчовечното им отношение към съдбата на мирните граждани на Украйна и свидетелства за пълно пренебрегване на всички норми на морала и международното хуманитарно право.
Предварително предупреждаваме страните от „цивилизования Запад“ начело със САЩ за това, че Руската Федерация има оперативна доказателствена база за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим.

🇧🇬 Извънредно изявление на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в…

Публикувахте от Посольство России в Болгарии в Вторник, 19 април 2022 г.

Подобни новини

Байдън: Путин няма представа какво предстои

Novinite-dnes.bg

Украинските бойци се държат, докато Путин обявява победа в Мариупол

Novinite-dnes.bg

Politico: Борбата за F-16 между Анкара и Вашингтон държи за заложник членството на Швеция и Финландия в НАТО

Novinite-dnes.bg

Зеленски: Заявката на Русия за използване на лазерно оръжие във войната в Украйна е всяване на страх

Novinite-dnes.bg

Лукашенко: Варшава иска да превземе Западна Украйна

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар