Новините днес
Свят

Українська правда: В Черно море дебнат три руски ракетоносача с крилати ракети ”Калибър”

В момента в Черно море има три руски ракетоносача с крилати ракети ”Калибър”, с общ ракетен залп до 20 ракети, спрямо 8 ракетоносача преди седмица с 58 ракети.

Това съобщи говорителят на Министерството на отбраната Александър Мотузяник на брифинг, пише Українська правда.

Корабите на Черноморския флот в Черно и Азовско море продължават да нанасят ракетни удари по територията на Украйна, изпълняват задачи по изолиране на зоната на бойни действия, разузнаване и огнева подкрепа в крайбрежното направление.

Мотузяник каза също, че административните, полицейските и контраразузнавателните режими са засилени в Брянска област на Руската федерация, граничеща с Украйна. Определени части от въоръжените сили на Беларус укрепват участъка от беларуско-украинската граница в Гомелска и Брестска област. В бъдеще не са изключени демонстрационни и провокативни действия по държавната граница на Украйна.

Агресорът упражнява интензивен огън в почти всички посоки. Най-голяма активност на окупаторите се наблюдава в Слобожански и Донецк направления. В Запорожие, Кривой Рог и Николаев противникът прегрупира войските си, увеличавайки системата за поразяване с огън и противовъздушна отбрана.

Русия активно използва оперативна и тактическа авиация за нанасяне на ракетни и бомбови удари по цели в Харковска, Донецка и Запорожка области. Извършени са общо 39 полета, съобщава още Pan.bg.

Подобни новини

Киев: Ликвидирахме командира на морските пехотинци на Русия Алексей Шаров

Novinite-dnes.bg

Сергей Данаилов: В окупираната част на Херсонска област окупаторите „въвеждат робство“ за фермерите

Novinite-dnes.bg

Британското разузнаване: Русия опитва да наложи траен контрол в Херсон

Novinite-dnes.bg

Войната в Украйна, ден 29: Украинските войски са си върнали някои загубени по-рано територии

Novinite-dnes.bg

Русия и Украйна приключиха преговорите, но засега огъня няма да бъде прекратен

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар